Het klimaat van Fuerteventura.
Fuerteventura ligt op slechts 100 km van de Afrikaanse kust , en er zijn opvallende gelijkenissen. Het is niet alleen het landschap maar ook de huizen die met de typische Noord-Afrikaanse stijl platte daken hebben voor het verzamelen van neerslag. De vulkanen op Fuerteventura doen denken aan een combinatie van saffraan, Spaanse peper, koriander en andere exotische kruiden. De meeste bezoekers aan het eiland hebben echter meer interesse in het beheersen van de golven en de wind dan in de vorm van het landschap. Lees hieronder meer over het klimaat van Fuerteventura.

Beste reistijd naar Fuerteventura en het klimaat.

Fuerteventura is het op één grootste eiland van de Canarische archipel. Je vindt hier het hele jaar door zon en de beste stranden van de Canarische Eilanden. Door het jaar heen genomen vinden er geen grote temperatuurswisselingen plaats. De thermometer bevindt zich doorgaans rond de twintig graden en er is sprake van een zomer- en winterseizoen.

  • Zomer, juni – augustus. Gedurende de zomer heeft het eiland een gemiddelde temperatuur van 27ºC, waarbij de hoogste temperaturen zich voordoen in augustus. Jaarlijks kent Fuerteventura zo’n 320 dagen
    Klimaat Fuerteventura

    De vlag van Fuerteventura

    met zon, een lage luchtvochtigheid en weinig regenval. De naam Fuerteventura betekend vrij vertaald ‘harde wind’ en dat is zeker van toepassing. Het eiland wordt gedomineerd door de noordoostelijke passaatwind, wat voor een zekere aantrekkingskracht zorgt voor liefhebbers van onder meer surfen en kiten. Wil je de zomerse drukte vermijden, reis dan bijvoorbeeld in de maanden mei en juni naar het eiland. Het weer is dan prachtig, de temperatuur niet te warm, waarbij je menig uur op een zonnig strand kunt doorbrengen.

  • De enige periode dat je slecht weer ‘kunt’ verwachten is tijdens de maanden december tot maart. In deze tijd kan het een hele week regenachtig weer zijn met daarbij een stormachtige wind. Jaarlijks valt er gemiddeld 147 mm regen wat uitzonderlijk weinig is. Ondanks dat het weer wat minder mooi is in de winter, ligt het gemiddeld aantal zonuren op een dag op 7 en daarmee is het nog altijd prima genieten.

Landkaart van Fuerteventura.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Reageer dan op dit artikel. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *