Het klimaat van Fréjus.
De Franse kustplaats Fréjus, gesticht door Massiliots, Griekse kolonisten uit Marseille en gekoloniseerd door Julius Caesar, is tegenwoordig een rustige vakantieplaats aan de Middellandse Zee. De aantrekkelijke oude stad is een doolhof van pastelkleurige gebouwen, schaduwrijke pleinen en kronkelende steegjes. In een bisschoppelijk complex dat tussen de marktpleinen ingeklemd ligt kun je een buitengewone collectie middeleeuwse schilderijen bekijken.

De beste reistijd en het klimaat.

Met een ideale ligging tussen plaatsen als St.Tropez en Cannes is Fréjus goed bereikbaar, maar wordt door minder bezoekers bezocht. Je geniet er van het aangename mediterrane klimaat waarbij je op tal van terrasjes kunt proeven van het Franse ‘joie de vivre’. Bezoek de kleine haven Aygolf vanwaar je een makkelijke toegang hebt naar het strand waar je kunt zwemmen, ontspannen en uitstekend eten bij plaatselijke bistro’s en gezellige strandtenten.

  • Fréjus is 365 dagen per jaar een aantrekkelijke bestemming. De zomers zijn lang en warm terwijl de winters kort en mild zijn. Het voor- en najaar zijn aangename periodes die buiten het hoogseizoen vallen
    Klimaat Frejus

    De vlag van Frankrijk

    en waarbij het weer niet té warm is.

  • In de zomermaanden is het gemiddeld 24 graden waarbij het ’s avonds afkoeld. Als de wind vanaf de zee waait kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. Je zonnebril en zonnebrandcrème zijn dan ook van belang in je reisbagage, net zoals luchtige kleding.
  • Fréjus is bekend voor de uitgestrekte, mooie stranden waar het prima vertoeven is. De stranden zijn schoon en je kunt er bovendien een verfrissende duik nemen in de Middellandse Zee.
  • Gedurende de wintermaanden komt de temperatuur zelden onder het vriespunt. Dit dankzij de de gematigde invloed van de Middellandse Zee. Doorgaans is het winterseizoen uiterst mild. Neem zeker wel een paraplu mee omdat er zo af en toe een sporadische regenbui kan vallen.

Landkaart van Frejus.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig? Dan zouden wij het leuk vinden als je dit wilt delen op social media. Zo kunnen wij het artikel nog informatiever maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *