Het klimaat in Frankrijk.
Frankrijk is voor vele van ons een favoriete vakantiebestemming. Niet zo gek ook want Frankrijk biedt voor ieder wat wils. Het is een heel groot land met verschillende landschappen en verschillende soorten klimaten.

Verschillende klimaten binnen Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk veel groter dan Nederland, niet gek dus dat er verschillende klimaten heersen. Er heersen maar liefst drie klimaten in Frankrijk volgens het systeem van Köppen. Het gematigd zeeklimaat, het hooggebergteklimaat en het mediterrane klimaat.

  • Gematigd zeeklimaat
  • Hooggebergteklimaat
  • Mediterraansklimaat
Klimaat Frankrijk

De vlag van Frankrijk

In het grootste gedeelte van het land heerst het gematigd zeeklimaat met zachte winters en milde zomers. Het is niet extreem koud in de winter en niet extreem warm in de zomer. In de bergen heerst het hooggebergteklimaat, hier zijn de winters koud. Dit zijn bijvoorbeeld de Franse skigebieden waar de plaatsten Courchevel en Les Gets liggen. In het zuiden heerst een mediterraans klimaat. Hier liggen aan de Franse kust de plaatsen Saint Tropez en Cannes, die in de zomer druk bezocht worden. De zomers zijn hier vaak warm en zonnig waardoor de Franse Riviera vaak een geliefde vakantiebestemming is.

Welke Franse bestemming?

Frankrijk is een veelzijdig land, zowel qua landschap als klimaat. Waar je naartoe gaat hangt geheel van je wensen af. Zo is Parijs een prachtige stad maar het weer zal nagenoeg gelijk zijn met Nederland. Voor het warme weer hoef je in Noord Frankrijk niet te zijn. Voor het zonnige zomerweer zit je goed aan de Zuid Franse kust, zoals bijvoorbeeld in de stad Nice. In Frankrijk kun je alle kanten op, in de zomer lekker op het strand en in de winter in de bergen op de ski’s.

Landkaart van Frankrijk:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen wij het artikel nog informatiever maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *