Wat is het klimaat van Florida?
Florida staat ook wel bekend als de Sunshine State. Dat is niet voor niets. Florida heeft een hoog aantal zonne-uren. Florida is bij uitstek de bestemming waar veel Amerikanen naar toe gaan voor een vakantie- en overwinteringsbestemming. Het grootste deel van Florida heeft een warm zeeklimaat, het zuidoosten heeft een subtropisch klimaat en het zuidwesten een moessonklimaat. Er zijn dus meerdere klimaatsoorten in Florida wat je in de meeste reisgidsen niet zal tegenkomen. Meestal wordt er alleen gesproken over een subtropisch klimaat maar dat klopt dus niet, omdat 90% van Florida aan een belangrijk criterium niet voldoet aan de eisen. Daarvoor zou de gemiddelde temperatuur van de koudste maand minimaal 18 graden Celsius mogen zijn en daar voldoet het niet aan.

Het klimaat van Florida.

Luchtvochtigheid

Tijdens de zomermaanden kan het in het zuidoosten

Klimaat Florida

De vlag van Florida

van het gebied behoorlijk vochtig worden. Door de dagtemperaturen van ruim 30 graden, met de aanwezige luchtvochtigheid, is het niet fijn om er dan te verblijven. Het voelt daardoor de hele dag klam en warm aan. Dit is van toepassing voor heel Florida maar vooral op Miami en omgeving. Dat is zeker het geval na een tropische depressie. Vooral dan kan het heel benauwd worden.

Winters
Wanneer we kijken naar de winters dan kunnen we daarover zeggen dat ze mild zijn. Dat wat we hier zien, sneeuw en ijs, zal je daar niet vaak tegenkomen. In de noordelijke delen van Florida kan wel nachtvorst tijdens de wintermaanden voorkomen. Over het algemeen kan men zeggen dat het er zacht, zonnig en zeer aangenaam is. Wanneer het echt koud wordt in Miami en omstreken zal de temperatuur kunnen dalen tot 10 graden Celsius maar lager toch zeker niet. Voor veel Amerikanen is Florida de ideale plaats om de wintermaanden door te brengen.

Landkaart van Florida:

Heb je een vraag, wil je iets toevoegen, aanpassen of een opmerking plaatsen? Plaats dan hieronder een bericht. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, daar help je ons mee. Zo kunnen wij dit artikel nog beter maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *