Wat is het klimaat van Florence?
Italië is een land dat zeker en vast geen tekort heeft aan prachtige steden en cultuur. En toch is zelfs in dat land de stad Florence echt buiten categorie. Ook wel gekend als Firenze is Florence de hoofdstad van de regio Toscane en kan het uitpakken met een rijke geschiedenis, een niet te evenaren cultuur en een dromerig landschap doorheen de regio van de stad zelf. Gelegen aan de rivier Arno wordt Florence onder andere beschouwd als de bakermat van de Renaissance en staat het op de Unesco wereld erfgoedlijst. Meer dan een bezoekje waard dus. Maar wanneer? Lees hieronder meer over het klimaat van Florence en de beste reistijd.

Het klimaat van Florence

  • Als een echte Italiaanse stad wordt Florence gekenmerkt door een mediterraans klimaat. Dat betekent dat je zult genieten van milde winters en echte zwoele zomers in deze cultuurstad zonder gelijke.
  • In de zomermaanden mag je temperaturen verwachten die gemiddeld een eindje boven de dertig graden
    Klimaat Florence

    De vlag van Florence

    uitkomen. Het valt dan misschien ook wel aan te raden om de stad te mijden in de sowieso al erg drukke zomermaanden: kunstwerken en bezienswaardigheden bezichtigen onder een loden zon is niet meteen een leuke bezigheid.

  • In de wintermaanden zakt de temperatuur in de regio tot rond de tien graden. Vrieskou en sneeuw zul je dan ook zelden tegenkomen in Florence en de omringende regio. Desondanks zijn er momenten in de winter dat de koude echt voelbaar kan zijn. Mocht je in deze periode opteren van de stad te bezoeken kies je er toch best voor om je jas mee te nemen.
  • De beste reistijd voor Florence is dan ook ongetwijfeld in de lente. Wanneer de zomerzon nog niet op volle sterkte draait is het toch al een aangename 25 graden in de stad met bovendien niet al te veel neerslag en een stuk minder toeristen dan tijdens de zomermaanden!

10x Florence in beeld:

De landkaart van Florence:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Dan kan je hieronder het formulier invullen. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op de social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *