Wat is het klimaat van Finland?
Finland is een prachtig land met veel natuur en we denken natuurlijk ook aan kou en sneeuw. Dit klopt voor een deel maar de zomers kunnen ook in het teken staan van hoge temperaturen. Klimaat Finland is een gematigd landklimaat en dit betekent vaak warme zomers en koude winters. Het hele jaar door is er neerslag en in de wintermaanden komt deze in de vorm van sneeuw. Ondanks dat de zomermaanden zonnig en droog zijn kunnen de temperatuur vergelijkbaar zijn met Nederland. Er zitten in het klimaat van Finland wel grote verschillen tussen het zuiden en noorden van het land. Lees hieronder verder over het klimaat van dit land en de beste reistijd.

Het klimaat van Finland in een overzicht.

 • Finland staat natuurlijk bekend om sneeuw en een groot deel van het jaar is het land bedekt met een pak sneeuw. Het noorden van Finland ligt er zelfs 7 tot 8 maanden sneeuw. In Lapland is een pak sneeuw van 1 tot 2 meter geen uitzondering. Finland is hiermee één van de meest sneeuwzekere bestemmingen ter wereld.
 • In de wintermaanden kan het tot wel -30 graden vriezen tijdens de Poolnachten. Overdag is er tijdens
  Klimaat Finland

  De vlag van Finland

  deze periode slechts een paar uur licht.

 • In de zomermaanden kan het in het zuiden van Finland net zo warm worden als in Nederland. Regelmatig is het wekenlang droog en lopen de temperaturen op tot tropische waarde.
 • In de zomermaanden lopen de temperaturen in het zuiden op tot gemiddeld 22 graden. Soms komen de temperaturen uit tot boven de 30 graden.
 • Als je in de zomermaanden richting het noorden gaat dan blijft de zon extra lang schijnen. Je kan dan s’nachts zelfs nog een krant lezen op straat. Dit is een groot contrast met de koude donkere wintermaanden.
 • De beste reistijd voor Finland is juli en augustus, maar als je voor de sneeuw komt december, januari en februari.

Hieronder vind je meer informatie over Lapland (Finland) op Youtube en kan je de landkaart terugvinden, waar ligt Finland eigenlijk op de kaart.

Lapland in beeld.

De landkaart van Finland.

Vragen, opmerkingen of correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig en leuk om te lezen? Deel dit dan op social media.

1 reactie

Anoniem 63 · 17 juli 2016 op 22:38

Meer over het klimaat in Finland kan je ook bekijken bij: https://laplandreizen.com/lapland-klimaat/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *