Wat is het klimaat van de Fiji eilanden?
De republiek Fiji bestaat uit iets meer dan 300 eilanden, waarvan ongeveer een derde is bewoond. Deze eilanden liggen in de Stille Oceaan en behoren tot het continent Oceanië. Er heerst hier een tropisch klimaat. De republiek Fiji kent 2 seizoenen.

 • Het warme seizoen loopt van november tot en met april en kent iets hogere temperaturen en meer regenval. De temperaturen overdag liggen vaak rond de 30 graden.
 • Het koude seizoen loopt van mei tot en met oktober. Het is overdag maar paar graden kouder dan tijdens het warme seizoen. Wel is er minder regen.
 • Doordat Fiji in een gebied ligt waar orkaanactiviteit is, bestaat er ook een orkaanseizoen. Dit loopt van eind oktober tot en met juni. De kans op de meeste orkanen is in maart en april. Soms kan dit best gevaarlijk zijn, omdat er ook veel regen valt en er kans is op overstromingen.

Het klimaat van Fiji.

De republiek Fiji bestaat uit heel veel verschillende eilanden, die allemaal iets bijzonders hebben. Het klimaat hebben wel alle eilanden met elkaar gemeen.

 • De bekendste en grootste eilanden van Fiji zijn Viti Levu en Vanua Levu. Suva is de hoofdstad en ligt in
  Klimaat Fiji

  De vlag van Fiji

  Viti Levu. Het vliegveld ligt in Nadi en de haven in Lautoka, beiden ook in Viti Levu.

 • Kadavu is een eilanden archipel, waarvan Kadavu het grootste eiland is. Andere eilanden die tot deze archipel behoren zijn: Ono, Galoa en wat kleine eilandjes die behoren tot het grote Astrolabe rif. Deze eilanden archipel kenmerkt zich door de bijzondere vogels die hier zijn.
 • De Yaswawa eilanden zijn een waar paradijs. De onderwaterwereld is erg kleurrijk en er leven veel verschillende vissen. Voor snorkelaars ideaal.
 • Alle eilanden hebben heerlijke stranden waar je goed kunt vertoefen

De landkaart van de Fiji eilanden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media door op één van onderstaande knoppen te klikken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *