Wat is het klimaat van Faro?
Faro is een kleine havenstad in de Algarve, een regio in het diepe zuiden van Portugal. In de 19e en 20ste eeuw verdiende de meeste inwoners van Faro hun geld met de visserij of de landbouw, maar inmiddels is het een populaire bestemming voor toeristen die de kou en regen van Noord-Europa tijdelijk willen ontvluchten. Heerlijk een paar weken aan het strand, genietend van de zon en de zee – wie wil het niet? En Faro is uitermate geschikt voor dergelijke vakanties. Dat gezegd hebbende, is het voor reizigers wel handig om zich wat in te lezen over het klimaat van Faro en de Algarve, alvorens een reisje te boeken. Hieronder een nuttig overzicht.

Het klimaat van Faro.

Zonnige Havenstad

  • Het klimaat van Faro wordt meestal geclassificeerd als subtropisch-mediterraan. In de praktijk betekent dat warme zomers met zeer weinig neerslag en zachte winters waarin het grootste deel van de regen valt.
  • Gedurende de maanden juni en september is het weer in Faro relatief voorspelbaar: temperaturen rond
    Klimaat Faro

    De vlag van Faro

    de 28 graden (vanwege de verkoelende zeewinden wordt het in Faro minder heet dan de binnenlanden van Zuid-Spanje en Portugal), veel zon en een beetje wind.

  • In de wintermaanden is het in Faro, naar Nederlandse begrippen, ‘herfstachtig’. Er valt relatief veel regen en de temperatuur schommelt rond de 12/15 graden. Temperaturen onder het vriespunt zijn in Faro vrijwel ondenkbaar: de koudste temperatuur ooit gemeten is -1.2 graad. Ook hartje winter kan het overigens nog tegen de 20 graden lopen.
  • Voor actieve reizigers zijn de vroege zomermaanden (mei en juni) waarschijnlijk het best om een tripje naar Faro te wagen. Het is dan al lekker warm, zo’n 25 graden, en het is bovendien nog vrij rustig. Perfect dus om van het strand te genieten en de prachtige omgeving.

Landkaart van Faro:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *