Wat is het klimaat van Ethiopië?
Ethiopië heeft een lang en bewogen geschiedenis waarbij je van de eeuwenoude graven, de obelisken van Aksum naar 17e eeuwse kastelen wandelt om vervolgens te eindigen bij uitgebrande Russische tanks. Het is hier dat de Nijl ontspringt en waar je een hartverscheurende reis maakt die voor de rest van je leven in je geheugen gegrift zal blijven. Je bezoekt Ethiopië niet voor een ontspannende ‘even weg van alles vakantie’, je komt hier om geïnspireerd te worden en geïnspireerd wordt je. Lees hieronder meer over het klimaat van dit land.

Het klimaat en de beste reistijd voor Ethiopië.

Ethiopië kan het hele jaar door bezocht worden. Soms wordt het afgeraden om gedurende het regenseizoen, van juni tot begin oktober, te reizen. Sinds de stad Lalibela goed toegankelijk is, is het natte weer een minder groot probleem dan vroeger.

 • Het regenseizoen heeft een aantal voordelen. De aanwezigheid van het aantal bezoekers aan Lalibela is
  Klimaat Ethiopië

  Vlag van Ethiopië

  minder en je hebt er dan ook alle mogelijkheden om de bezienswaardigheden op je gemak te bekijken.

 • Het landschap krijgt door de neerslag een boost en is adembenemend groen en prachtig om te zien.
  Een mooie periode in het jaar is september tot begin oktober. Overal waar je kijkt zie de wilde Meskel bloemen in bloei staan.
 • De populairste periode om Ethiopië te bezoeken zijn de maanden tussen oktober en januari. Het regenseizoen is voorbij en het landschap is nog steeds redelijk groen. In deze periode zijn er festivals waaronder Ethiopisch Kerstmis, Ethiopisch Nieuwjaar, Timkat of Meskel. De Europese wintermaanden trekken bovendien veel vogelliefhebbers naar Ethiopië door het grote aantal Palearctische migranten soorten die hier overwinteren.
 • In Ethiopië is er een gebied waar de reismogelijkheden beperkt zijn tijdens de regenval, Zuid-Omo. Hier valt de regen doorgaans in april en mei met uitlopers tot juni. Hou hier rekening mee tijdens het plannen van je reis.

Landkaart van Ethiopië:

Ethiopië in beeld:

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven over het klimaat of de beste reistijd van dit land? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *