Wat is het klimaat van Estland?
Estland is een magisch land in Noord-Europa dat lang heeft geleden onder de juk van Rusland. De twee landen hebben weinig gemeen. Het land is van onder de Sovjet-deken gekropen en recht in de armen van Europa gesprongen. Europa is als een blok gevallen voor de charmes van de Estse hoofdstad, Tallinn en haar oude beschermde binnenstad. Estland heeft uitgestrekte, dunbevolkte bosgebieden die wandel- en natuurliefhebbers als een magneet naar zich toe weet te trekken. Lees hieronder meer over het klimaat van Estland en de beste reisperiode.

Klimaat en de beste reisperiode voor Estland.

Het klimaat in Estland is meer gematigd en mild dan dat je in eerste instantie van een ligging met deze noordelijke breedtegraad zou verwachten. Deze matiging komt door de warme maritieme lucht. Estland heeft vier seizoenen zonder al te grote extremen. Het is daarmee een bestemming waar menigeen verliefd op zou kunnen worden.

 • De lange Baltische Zee kustlijn zorgt voor beïnvloeding van weerpatronen met vrij warme droge zomers
  Klimaat Estland

  Vlag van Estland

  en behoorlijk koude winters.

 • In de winter is er over het algemeen zware sneeuwval en een aantal voorkomende sneeuwstormen. Estland is in deze tijd van het jaar een sprookjesachtig winterwonderland.
 • Januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar met een gemiddelde dagtemperatuur rond -5° C. Het is echter niet uitzonderlijk dat de temperatuur daalt tot een ijzige -20° C en zelfs nog lager. Als dit gebeurt dan bevriest zelfs de zee en wordt een natuurlijke ijsweg gecreëerd tussen het vasteland en de eilanden.
 • Als je zoekt naar een bestemming zonder de zuidelijke hittegolven dan is Estland een ideale bestemming. Je hebt er uitgestrekte stranden en een temperatuur die schommelt tussen 20-25°C. De Estse stranden zijn bovendien ongerept en massatoerisme is een woord dat hier nog niet is doorgedrongen.
 • In de overgangsseizoenen, lente en herfst, is het weer mild met wisselvallige dagen. De ene dag kan het heel mooi weer zijn, terwijl je de volgende ochtend opstaat met een grijs bewolkte lucht. Als je naar Estland reist neem je het beste verschillende kleding mee zodat je bij ieder weertype voorzien bent.

Landkaart van Estland.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *