Wat is het klimaat van Elzas?
De Elzas is een regio in het uiterste noordoosten van Frankrijk, vlak aan de grens met Duitsland en Zwitserland. Op cultureel gebied vertoont de Elzas veel overeenkomsten met zijn buurlanden, in het bijzonder Duitsland, en in het verleden is het gebied zelfs lange tijd onderdeel geweest van het Duitse Rijk. Inmiddels wordt er in de Elzas zowel Frans als Duits gesproken en bieden de pittoreske dorpen en steden een prachtige ervaring voor iedere geïnteresseerde toerist. Maar wat is nu eigenlijk de beste tijd om de Elzas te bezoeken, wanneer kan men optimaal van deze regio genieten? Hieronder een handig overzicht om daarbij te helpen. Daarnaast vind je meer informatie over het klimaat en kan je een landkaart vinden.

Het klimaat van Elzas.

Bossen en Bergen

  • Het klimaat van de Elzas wordt normaliter geclassificeerd als een semi-continentaal, met wat
    Klimaat Elzas

    De vlag van Frankrijk

    aanvullende, regionale afwijkingen. In de zomer kunnen de temperaturen daarmee hoog oplopen (reken op 25/30 graden) en in de wintermaanden moet men zich instellen op zo’n -5/5 graden. Het wordt daarmee nooit bijzonder koud in de Elzas, en eigenlijk ook niet verstikkend heet. Perfect dus voor reizigers die iets willen ondernemen.

  • Wat de regionale afwijkingen betreft heeft de Elzas relatief weinig neerslag. De regen wordt als het ware tegengehouden door de Vogezen, een klein middelgebergte in Frankrijk. Dit zorgt er ook voor dat sommige plekken in de Elzas, zoals het stadje Colmar, een specifiek microklimaat hebben. In Colmar heeft, zeker voor een Noord-Europese stad, uitzonderlijk veel zonnige dagen – en ook andere steden in de Elzas hebben vaak weinig neerslag en veel zon.
  • Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de Elzas al lange tijd wordt gebruikt voor de wijnbouw. De Vin d’Alsace (een witte wijn die in de Elzas wordt gemaakt) heeft een goede reputatie.

Landkaart van Elzas.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden door te reageren. Wanneer je dit artikel nuttig vond om te lezen, zou je deze dan willen delen met anderen? Daar help je ons enorm mee!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *