Wat is het klimaat van Eindhoven?
Een vakantie in Eindhoven gaat niet zonder het weer te bekijken. Toch kunnen we al zeggen dat je hier geen extreem weer zult meemaken. De aangename zomermaanden en niet al te strenge winters maken dit een uitstekende stad om naartoe te gaan. Lees hieronder verder over het klimaat van Eindhoven.

Het klimaat van Eindhoven.

De temperaturen
De gemiddelde temperatuur die je in Eindhoven kunt verwachten zijn het gehele jaar door aangenaam. Periodes met langdurige vorst komen zelfs in de wintermaanden nauwelijks voor. De doorsnee dagtemperatuur in deze winterperiode zal daarom liggen rond de 5 a 10 graden. Vanaf de namiddag en in de nacht kan het echter wel afkoelen waardoor de temperatuur daalt tot het vriespunt. In het zomerseizoen zal de gemiddelde dagtemperatuur hoger uitvallen +20 graden. ‘S avonds en ’s nachts zal dit zakken tot een graad om tien. Met deze temperaturen kunnen we zeggen dat het gemiddelde niet heel veel afwijkt van het Nederlands gemiddelde.

Kans op neerslag

Klimaat Eindhoven

Vlag van Eindhoven

Vergeleken met geheel Nederland liggen de neerslagcijfers voor Eindhoven een stukje lager. Daarnaast kunnen we duidelijk zien dat de neerslag gelijkmatig over het jaar is verspreid. Opvallend is dat de zomermaanden gemiddeld de natste periode van het jaar is. In de winterperiode zal de neerslag als natte sneeuw of sneeuw naar beneden komen. Mocht er extreme neerslag verwacht worden, dan is het zelfs mogelijk dat sommige straten en tunnels onder water komen te staan. Gelukkig is dit van tijdelijke duur waardoor je er niet veel last van zult hebben.

Extreem weer
Aangezien Eindhoven een gematigd zeevarend klimaat heeft, komt er nauwelijks extreem weer voor. Toch kunnen uitzonderingen nooit uitgesloten worden. In ieder geval zal het nooit maandenlang extreem koud of warm zijn omdat dit gewoonweg door de ligging niet tot een van de mogelijkheid behoord. Daarom sluiten we af met een paar leuke feiten om dit te verduidelijken.

  • Op 20 augustus 2009 is het hitterecord in Eindhoven verbroken. Nu staat deze op 36,6 graden Celsius.
  • Het koudste weer dat in Eindhoven werd gemeten was in 1968. Het was toen -21,7 graden Celsius.

De stad in beeld:

Landkaart Eindhoven:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je deze pagina leuk om te lezen? Deel deze dan op de sociale media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *