Wat is het klimaat van Egypte.
Egypte is een van de populairste toeristenbestemmingen in Afrika. Pyramides, zon-zee-en strand, tochtjes over de Nijl – keuzes te over! Toch is Egypte in de perceptie van de toerist vooral een woestijnland, met een al even eentonig klimaat, dat van januari tot december praktisch hetzelfde is. Dat moet men echter niet al te letterlijk zien. In vergelijking met Nederland heeft Egypte inderdaad een vrij constant klimaat, met relatief geringe variaties. Maar dat betekent niet dat er geen verschillen tussen zomer en winter bestaan, integendeel zelfs. Hieronder een nuttig overzicht met tips die beginnende reizigers naar Egypte niet moeten vergeten. Lees hieronder ook meer over het klimaat van land, de landkaart en een filmpje.

 

Het klimaat van Egypte.

Zon en Zand

  • Egypte wordt gedomineerd door een woestijnklimaat, dat alleen aan de oevers van de Nijl ruimte biedt voor menselijk leven. De scherpte van het woestijnklimaat neemt echter af naarmate men verder richting
    Klimaat Egypte

    De vlag van Egypte

    het noorden trekt, naar steden als Alexandrië en Cairo. Hier heerst een wat milder mediterraan klimaat en enige neerslag (tussen de 20 en 200 mm per jaar) is gebruikelijk.

  • Verder landinwaarts is het droger en de temperatuur constanter, maar ook daar is de hitte onderhevig aan periodieke variaties. Ook Egypte ondervindt gedurende de wintermaanden (november t/m maart) een geleidelijke daling in de temperatuur. Is het in juli en augustus gemiddeld nog zo’n 35 graden, in januari en februari daalt dat al gauw tot 18/20 graden.
  • Niet erg winters misschien voor de Nederlander maar bedenk ook dat de temperatuur in woestijnlanden zoals Egypte, door de geringe wolkenbedekking, ’s avonds enorm afneemt. Zeker in de woestijn kan het overdag nog gemakkelijk 30 graden zijn en ’s nachts tegen het vriespunt. Wie een lange reis maakt door Egypte, om zowel het strand als de woestijn een bezoekje te brengen, moet hier rekening mee houden.

Landkaart van Egypte.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je deze pagina nuttig om te lezen? Deel dit dan met anderen op sociale media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *