Wat is het klimaat van Edinburgh?
De hoofdstad van Schotland is Edinburgh en ligt in het oosten van het land. De stad wordt verdeeld in de old town en new town. Beide gedeeltes staan op de UNESCO wereldergoedlijst. Het oude stadsgedeelte bestaat uit een prachtig kasteel met visgraadmotief. New Town is in de 18e eeuw rondom het kasteel gebouwd in dezelfde stijl. De stad is vooral voor een citytrip enorm populair. In de stad kan je o.a. terecht voor whisky proeverijen en bier. Tijdens de kerst wordt Edinburgh uitbundig versiert met decoraties en wordt er een grote kerstmarkt gehouden. De kerstmarkt is zo populair dat er twee miljoen bezoekers per jaar op afkomen. Het klimaat van Edinburgh is een gematigd maritiem klimaat. De winters zijn mild en de zomers gematigd. Lees hieronder meer over het klimaat van Edinburgh.

Klimaat van Edinburgh in een overzicht.

 • De temperaturen in Edinburgh komen bijna nooit boven de 22 graden uit. De hoogst gemeten temperatuur ooit is 31 graden.
 • Vanwege de ligging tussen de heuvels en de kust in staat Edinburgh bekend als een stad waar altijd een
  Klimaat Edinburgh

  De vlag van Schotland

  hoop wind in staat.

 • Van oktober tot en met mei komen Europese stormen voor in Edinburgh. Dit zijn depressies die via de Atlantische zee het land binnenkomen.
 • Tijdens de zomermaanden is het gemiddeld 18 graden in Edinburgh en tijdens de wintermaanden is het gemiddeld 6 graden. Langdurige vorst komt er bijna nooit voor.
 • Op jaarbasis valt er gemiddeld 700 mm regen per jaar dit valt nog best mee. Dit is minder dan in de rest van Schotland. De regen is over het hele jaar verdeeld en van februari tot juni valt de minste regen.
 • Het klimaat Edinburgh wordt omschreven als aangenaam en koel. De stad heeft 1400 zonuren per jaar.
  De beste reistijd voor Edinburgh is juni en juli.

De landkaart van Edinburg.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Dat kan hieronder door te reageren op dit bericht. Vond je deze pagina nuttig om te lezen? Deel deze dan met anderen op de sociale media.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *