Wat is het klimaat van Ecuador?
Ecuador ligt op de evenaar tussen Columbia en Peru. Het is het kleinste land van het Andes gebergte en zit vol met verrassende contrasten. Ecuador heeft een verbazingwekkende biodiversiteit, een indrukwekkende historische erfenis, prachtige koloniale architectuur en een gevarieerde mix van mensen. Zwarten, blanken, inheemsen en mestizo’s, Ecuador is een vriendelijke exotische bestemming waar je onvergetelijke reizen maakt. Van de ijzige toppen van Chimborazo naar de tropische bossen van Parque Nacional Yasuní en van de met palmbomen omzoomde Pacifische stranden tot de altijd levendige hoofdstad Quito, Ecuador verveelt nooit.

Het klimaat en de beste reistijd van Ecuador.

Wanneer kun je het beste naar Ecuador reizen?
Ecuador kent geen echte zomer en winter en het weer verandert er over het algemeen per regio. De temperaturen hangen eerder af van de breedtegraad dan van het seizoen.Over het algemeen gesproken zijn juni tot en met september de warmste en meest droge maanden.

  • Buiten de maanden juni – september is het weer doorgaans zonnig met heldere ochtenden. De middagen zijn regelmatig bewolkt met zo af en toe een bui regen.
  • Klimaat Ecuador

    De vlag van Ecuador

    In het oosten van het land kun je het hele jaar door warme regenachtige dagen met een hoge luchtvochtigheidsgraad verwachten.

  • In de maanden augustus en september, december tot en met februari regent het aanmerkelijk minder. In de lager gelegen gebieden is het in deze maanden voelbaar warmer, met temperaturen die de 30°C makkelijk halen.
  • Aan de kust is het onderscheid tussen het droge en natte seizoen het beste waarneembaar. Je reist het beste naar de kust tussen december en april. Dan valt er regelmatig wat neerslag en zie je uitgestrekte blauwe luchten met aangename temperaturen.
  • Van mei tot november is het vaak bewolkt met relatief koele temperaturen en minder kans op neerslag.
  • Het fenomeen El Niño kan de weers-patronen aan de kust van Ecuador behoorlijk in de war schoppen en brengt doorgaans meer neerslag dan gewoonlijk het geval is.

Landkaart van Ecuador.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je deze pagina leuk om te lezen? Deel deze dan met anderen. Zo kunnen wij de pagina steeds beter en leuker maken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *