Wat is het klimaat van Durban?
Durban is een van de grotere steden in Zuid-Afrika. Het heeft bijna 600.000 inwoners en is gelegen in de provincie KwaZoeloe-Natal, aan de oostkust van het land. Durban is in Europa vooral bekend vanwege zijn prachtige zandstranden en het prettige, subtropische klimaat, dat een groot deel van het jaar mogelijkheden biedt tot vakantie vieren. Voor mensen die geïnteresseerd zijn om een langere vakantie in Afrika of Zuid-Afrika te verbinden aan een paar daagjes op het strand is het handig om te weten wanneer je dat het beste kunt boeken. Hieronder een kort overzicht van nuttige, klimatologische gegevens van de stad Durban.

Het klimaat van Durban.

Afrikaans Vakantieoord.

  • In tegenstelling tot veel Europese badplaatsen valt de zomer in Durban in de maanden december tot en met maart. Vooral in januari en februari kunnen de temperaturen in Durban en omstreken grote hoogten bereiken. Vanwege het zeeklimaat is het overigens ongebruikelijk dat temperaturen veel hoger worden
    Klimaat Durban

    De vlag van Durban (Zuid-Afrika)

    dan 27 of 30 graden.

  • Voor toeristen is het verder belangrijk om te weten dat Durban niet een soort ‘mediterraan’ klimaat heeft – de weerpatronen in het gebied zijn nadrukkelijk tropisch van aard. De luchtvochtigheid kan in de hoogzomer bijvoorbeeld erg drukkend zijn en deze periode wordt vaak als wat ‘klam’ beschreven. Wie op het strand ligt heeft daar overigens weinig last van, gezien de wind die uit zee komt waaien, maar dieper in het binnenland is het in dit jaargetij minder prettig.
  • Durban valt in principe het hele jaar door te bezoeken. Ook in de wintermaanden daalt de temperatuur zelden verder dan een graat of 19, en meestal wandel je gewoon in korte broek of rok over de boulevard. Houdt in deze periode echter wel rekening met mogelijke dalingen.

Landkaart van Durban.

Vond je deze pagina leuk? Deel deze dan met anderen! Wanneer je een vraag hebt, een correctie wilt doorgeven of een opmerking wilt plaatsen kan je hieronder het formulier invullen. Bedankt voor het lezen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *