Wat is het klimaat van Duitsland?
Duitsland is een van de landen in Europa die je gewoon bezocht moet hebben. Het heeft alles om van een paar weken weg een fantastische vakantie te maken. Voor reizigers is het echter ook belangrijk om iets te weten over het klimaat van Duitsland, dat nogal eens kan verschillen per stad en provincie. Hieronder een handig overzicht om te gebruiken bij het plannen van uw perfecte vakantie naar Duitsland. Lees meer over het klimaat van Duitsland, bekijk de kaart en een filmpje van het land.

Het klimaat van Duitsland.

Regionale Verschillen

  • Berlijn, Hamburg, München, Neurenberg, Keulen, om er maar een paar te noemen, zijn de steden waar het hart van een reiziger sneller van gaat kloppen. Het zijn stuk voor stuk prachtige plaatsen en een reisje
    Klimaat Duitsland

    De vlag van Duitsland

    dubbel en dwars waard. Maar het is belangrijk om te benadrukken dat er grote regionale verschillen bestaan. Hamburg is een kuststad, met een wat zachter, natter klimaat; het land-ingelegen Berlijn heeft daarentegen warmere zomers en koudere winters. Ook München dat ver naar het zuiden ligt heeft doorgaans koudere winters en warmere zomers dan de steden dichterbij de Noordzee.

  • Noord en Zuid. In tegenstelling tot wat kleinere landen als Nederland zijn de verschillen tussen noord en zuid in Duitsland iets om rekening mee te houden. Het zuiden, met Beieren en Baden-Württemberg, ligt tegen de Alpen aan en heeft daardoor een continentaal klimaat: koude winters, warme zomers. In het Alpengedeelte zelf overheerst natuurlijk een specifiek bergklimaat, dat veel gemeen heeft met Oostenrijk.
  • Andere klimaatgebieden in Duitsland zijn de Waddeneilanden, met een nadrukkelijk maritiem klimaat, en provincies als Saksen en Thüringen die neigen naar een zwaar continentaal klimaat, vergelijkbaar met Polen en Tsjechië. Voor de reizigers is het in ieder geval belangrijk dit soort verschillen in het oog te houden.

Landkaart Duitsland:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of wil je graag iets toevoegen aan deze pagina dat te maken heeft met het klimaat van Duitsland of de beste reistijd? Vul dan hieronder het formulier in.

Vond je deze pagina leuk om te lezen? Deel dit dan met anderen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *