Wat is het klimaat van Dubrovnik?
Dubrovnik is een prachtige middeleeuwse stad in Kroatië, gebouwd aan de rand van de Adriatische Zee. Het was vroeger een belangrijke havenstad die zelfs concurreerde met Venetië, maar inmiddels is het vooral bekend als toeristenoord, en als de set van de populaire televisieserie Game of Thrones, die hier wordt gefilmd. Aangezien men een stad als Dubrovnik, met een indrukwekkend uitzicht over de Adriatische Zee en de heuvels in het achterland, het best kan bezoeken tijdens zonnige, wolkeloze dagen is het misschien handig om wat meer te weten te komen over het klimaat van deze stad. Hieronder wat feitjes.

Het klimaat van Dubrovnik.

Zonnige Havenstad

  • Dubrovnik heeft zoals de meeste steden aan de Adriatische Zee een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en lang, en de winters zijn doorgaans relatief zacht – sneeuwval is zeldzaam maar zeker niet
    Klimaat Dubrovnik

    De vlag van Dubrovnik

    onmogelijk. Wie geluk heeft zal misschien ooit door een sprookjesachtig besneeuwd Dubrovnik lopen.

  • In tegenstelling tot veel andere steden aan de Middellandse Zee valt er in Dubrovnik wel veel neerslag. Daarnaast komen de temperaturen door het maritieme klimaat zelden boven de 25 à 30 graden – bijzonder lange hittegolven, zoals in sommige Turkse en Griekse steden, komen niet vaak voor.
  • Voor reizigers is het bovendien om rekening te houden met onweersbuien die, zeker in de zomer, de stad kunnen treffen. Vooral op warme, drukkende dagen is het niet ongewoon als de hitte tijdelijk door een onweersbui wordt doorbroken.
  • De beste tijd om naar Dubrovnik af te reizen ligt waarschijnlijk in de vroege zomermaanden, juni en juli. In deze periode is het nog niet bijzonder warm, waardoor de kans op onweersbuien kleiner is, en men in alle rust van de prachtige stad en omgeving kan genieten.

Landkaart van Dubrovnik.

Dubrovnik op Youtube

Voor meer informatie over een vakantie in Kroatië: www.vakantielandkroatie.nl. Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of informatie toevoegen? Dat kan door hieronder het formulier in te vullen. Daarnaast stellen wij het erg op prijs als je deze pagina wilt delen, zo kunnen wij de pagina nog beter maken voor de lezers.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *