Wat is het klimaat van Dublin?
Een kleine hoofdstad en een grote reputatie. Met een uitstekende mix van erfgoed en hedonisme stelt Dublin je niet teleur. De stad staat stevig in zijn schoenen en heeft naast een indrukwekkende collectie van musea en galerieën een keuze van voedsel uit alle hoeken van de wereld. Dublin is een stad die de diversiteit heeft omarmd en gekenmerkt wordt door de multiculturele samenleving. Vroeger was je pas “echt” een Dub, zoals de inwoners van de stad worden genoemd, als zowel je ouders als grootouders ook in Dublin waren geboren en opgegroeid. Tegenwoordig heb je net zoveel kans om een Dub tegen te komen met roots in Warschau, Beijing of Laos. Lees hieronder verder over het klimaat van Dublin, vind je de kaart en een filmpje op Youtube.

Klimaat en de beste reistijd van Dublin.

Dankzij de ligging aan de Ierse oostkust heeft Dublin, ondanks dat wat je misschien

Klimaat Dublin

De vlag van Ierland

zou denken, niet zoveel neerslag als de rest van het land. Dublin heeft een gematigd maritiem klimaat en heeft net als de rest van Ierland weinig extreme temperaturen. Regelmatig wordt de stad door een sterke wind afkomstig van de Atlantische Oceaan geraakt. De stormen benaderen bij lange na niet de kracht als de stormen die in het zuiden van Ierland aan land komen. Windsnelheden van 151 km/u komen in de winterperiode echter wel met enige regelmatig voorbij.

  • Regenval. December en augustus zijn doorgaans de natste maanden van het jaar met een gemiddelde neerslag hoeveelheid van 74 mm. Gewoonlijk regent het in iedere maand wel een of meerdere dagen. Er zijn echter genoeg activiteiten die je onderneemt in Dublin terwijl het regent, waarbij je een bezoekje aan de originele Guinness Brewery natuurlijk niet kunt overslaan.
  • De gemiddelde temperatuur in het midden van de winter, januari, is zo’n 8°C, terwijl juli met 20°C de warmste maand van het jaar is. Van mei tot juni heeft de stad de meest ononderbroken uren zonneschijn per dag.

Introductie en highlights van Dublin

Landkaart van Dublin:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Wanneer je dit artikel nuttig vond om te lezen, dan zouden wij het op prijs stellen als je deze pagina deelt. Zo kunnen wij de klimaatpagina van Dublin nog informatiever en leuker maken om te lezen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *