Het klimaat van Dubai.
Dubai staat bekend om de vele prachtige gebouwen en het aangelegde gebied. We weten ook allemaal, dan wel van de tv en dergelijke, dat het in Dubai altijd warm is. Er schijnt vrijwel altijd de zon en het regent er zelden. Tijdens de wintermaanden is het er aangenaam warm. Dubai is een ideale winterzonbestemming. Tijdens de zomermaanden zullen veel personen Dubai ontvluchten omdat het er dan zo extreem warm is. Het is er tijdens de zomermaanden heter en benauwder dan je lief is. Je kan het uithouden wanneer je een verkoeling zoekt bij het zwembad of bij de airco. Zodra je overdag op de straat zou komen zal je direct nat staan van het zweten en dat kan toch niet de opzet zijn van een geslaagde vakantie.

Het klimaat van Dubai.

Dubai heeft een woestijnklimaat. Dat wil zeggen dat het warme droge winters heeft meer nog veel warmere droge zomers. Omdat de stad Dubai aan de zee ligt, dat een

Klimaat Dubai

De vlag van Dubai

hoge watertemperatuur heeft, zal het ook tijdens de nachtelijke uren niet afkoelen. Wanneer je er tijdens de zomermaanden verblijft dan zal je merken dat de temperatuur ook tijdens de nachtelijke uren niet onder de 30 graden zal uitkomen. Daarom moet je, indien je reis naar Dubai wilt gaan maken, je goed moeten laten voorlichten wat de beste periode is dat je kunt gaan. De zomer, die van half mei tot eind oktober duurt, is droog, Er zijn dagen bij dat de temperatuur kan oplopen tot boven de 50 graden en dat in de schaduw. De heetste maanden zijn juli, augustus en september. Dan is het niet verstandig om ernaartoe te gaan. Ook de luchtvochtigheid is er verschrikkelijk hoog. Deze ligt zo rond de 90%. Daardoor zal het ook overdag erg benauwd aanvoelen.

Landkaart van Dubai.

Dubai op Youtube.

Oud en Nieuw (Nieuwjaar) in Dubai.

Heb je vragen, correcties of wil je iets toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het contactformulier in. Vond je dit een leuk artikel? Deel dit dan op je social media. Hier zijn wij erg blij mee waardoor we de pagina/het artikel nog beter kunnen maken.

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:57

Wanneer zou je naar Dubai willen gaan als je dit gelezen hebt? Over de beste reistijd kan je hier meer informatie vinden: http://bestereistijd.net.transurl.nl/beste-reistijd-dubai/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *