Op zoek naar meer informatie over deze plaats? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Hieronder kom je meer te weten over het weer, het klimaat, de kaart en een filmpje vind je hieronder terug.

Klimaat Drôme en het weer.

De Drôme wordt omringt door de Alpen, de Ardèche, Rhone-vallei en de Provence. De Drôme is misschien wel één van de meest romantische departementen in Frankrijk. Van Middeleeuwse kastelen tot wijngaarden boerendorpjes. Eén van de grootste trekpleisters is natuurlijk de rivier de Drôme. De streek staat bekend om de heldere lucht en de ideale bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. In de Drôme is het vooral de bedoeling om er iedere dag erop uit te gaan en een wandeling te maken door het natuurgebied. Naast natuurreservaten kan er een bezoek gebracht worden aan prehistorische natuurparken. Het klimaat van Drôme wordt ook wel een overgangsklimaat genoemd tussen het zeeklimaat van Lyon en het mediterrane klimaat van de Provence. Hieronder lees je meer over het klimaat van Drôme.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees verder over:

Zonuren en temperaturen.

 • In de Drôme kan je prima genieten van de zon met 2.500 zonuren per jaar.
 • Klimaat Drôme

  Franse vlag.

  Van mei tot en met september is het gemiddeld 23 graden.

 • In juli en augustus kunnen de temperaturen stijgen tot boven de 30 graden.
  Extreem hoge temperaturen zijn in de Drôme zeldzaam en in de avond koelt het vaak flink af.
 • In de wintermaanden komt sneeuw regelmatig voor en is het gemiddeld 3 graden. Vooral in de bergen sneeuwt het regelmatig tijdens de wintermaanden.
 • Het Drôme klimaat is ideaal voor het kweken van walnoten. De walnoten hebben een officieel AOC keurmerk.
 • De beste reistijd qua klimaat van dit gebied is van april tot en met begin november. De temperaturen zijn in deze periode aangenaam.
  In de Drôme kan het wel hard regenen. De buien zijn gelukkig kort en kunnen helaas ook in de zomermaanden vallen.
 • In de Drôme kan de mistralwind voorkomen dit is een stevige noordelijke wind die in een groot deel van Frankrijk voorkomt. Soms neemt de wind zelfs toe tot windkracht 11.

Filmpje:

Op de kaart.

Wanneer je van plan bent om naar naar deze plaats te gaan in Frankrijk wensen wij je heel veel plezier! Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel leuk en nuttig om te lezen? Deel dan deze pagina op de sociale media.

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 15:03

In welke reisperiode zou jij willen gaan? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *