Informatie over het klimaat en de beste reistijd van de Dordogne.
Departement Dordogne is een prachtige regio in de heuvels van Frankrijk. Deze regio wordt al vanaf de prehistorie bewoond en de overblijfselen zijn hiervan vandaag de dag nog steeds zichtbaar. In de regio kan je naast overblijfselen uit de oudheid ook genieten van wijnvelden en je eigen proeverij bijwonen. Eén van de bezienswaardigheden is de rivier La Dordogne. Het is heerlijk om deze rivier te verkennen met een kajak of kano. De rivier werd vroeger vooral gebruikt om goederen te vervoeren. Het klimaat Dordogne is eigenlijk per plaats verschillend. Het is dus lastig om iets over de complete regio te zeggen. Gemiddeld genomen is het er ongeveer 6 graden warmer dan in Nederland.

Het klimaat van de Dordogne.

  • De Dordogne heeft in juli tot en met september een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Regelmatig lopen de temperaturen op tot zo’n 30 graden.
  • Klimaat Dordogne

    De vlag van Frankrijk

    In de zomermaanden kan je rekenen op onweersbuien. Deze buien veroorzaken de meeste neerslag in de regio. Deze buien zijn meestal van korte duur en waaien snel weer over.

  • De beste reistijd om de Dordogne te bezoeken is van mei tot en met oktober.
  • In het deel van Périgord worden de hoogste temperaturen tijdens de zomermaanden gemeten. Deze regio heeft een landklimaat waardoor het regelmatig warmer dan 30 graden is. Deze regio wordt dan ook wel de zonnigste regio van Frankrijk genoemd.
  • De winters in de Dordogne zijn streng en dit past ook bij het landklimaat. Temperaturen van -20 zijn geen uitzondering in deze regio. Regelmatig komen er zware regenbuien voor en gemiddeld sneeuwt het er minimaal 6 dagen per jaar.
  • Gemiddeld valt er in de Dordogne 800 mm per jaar aan regen. In het noorden van de regio ligt dit gemiddelde iets hoger met 1000mm.

Dordogne op de landkaart.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Wanneer je deze pagina de moeite waard vond om te lezen dan stellen wij het op prijs als je de pagina wilt delen. Zo kunnen wij dit artikel beter en leuker maken.

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:30

Van plan om naar de Dordogne te gaan? We zijn benieuwd voor welke reisperiode is zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *