Klimaat van de Dominicaanse Republiek. Wat zou de beste reisperiode zijn?
Gelegen in de Caribisch Zee kunt u op Dominicaanse Republiek zeker rekenen op een zonovergoten vakantie. Er heerst een tropisch klimaat op het eiland en dit betekent hoge temperaturen en veel zon het hele jaar door. Kom hieronder meer te weten over het klimaat, vind je de Dominicaanse terug op de landkaart en kan je een deze pagina delen als je het de moeite waard vond om te lezen.

Dominicaanse Republiek landkaart.

Het klimaat van de Dominicaanse Republiek.

De warmste maanden zijn van juni tot en met oktober, met gemiddelde temperaturen van 30 graden en hoger. Temperaturen kunnen echter tot veel hoger oplopen en ook ’s nachts komt die zelden maar onder de 20 graden. Zomers op de Dominicaanse

Klimaat Dominicaanse Republiek

De vlag van de Dominicaanse Republiek

Republiek zijn warm, vochtig en vrij zonnig met een gemiddeld aantal zonuren van 8 uur per dag. In Punta Cana, gelegen aan de oostkust van het eiland, ligt dit gemiddelde iets hoger met 9 zonuren per dag. Samen met de zuidkust (waar ook de hoofdplaats Santa Domingo is gelegen) is dit de beste bestemming als u op zoek bent naar veel zon. Het eiland is dan ook met recht zeer zonzeker te noemen. Ook de zee temperatuur is aangenaam te noemen met een gemiddelde van 29 graden in de zomermaanden. Voor enige verkoeling op het eiland bent u het beste af in het noordoosten van het eiland, dat beschikt over een tropisch regenwoudklimaat, vanwege de regenval hier gedurende het jaar. Vanaf juni tot eind november is er op het eiland de kans op orkanen.

Ook in de winter is het goed toeven op dit Caribische Eiland. Hoewel het in de winter over het algemeen een stuk droger is dan in de zomer, liggen de temperaturen vrijwel gelijk en is het dus ook in de winter goed toeven met een gemiddelde temperatuur van tegen de 30 graden aan. Voor zonaanbidders en strandliefhebbers is dit prachtige eiland dus een ideale bestemming, ook voor degene die de koude Nederlandse winters willen ontvluchten!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je deze pagina nou de moeite waard om te lezen? Deel dit met anderen! Dat stellen wij zeer op prijs.

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 17:30

Voor welke reisperiode zou jij willen gaan als je naar de Dominicaanse gaat? Zou je kiezen voor Puerto Plata of voor Punta Cana? Waarom deze keuze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *