Denemarken is een prachtig land met natuur om je ogen bij uit te kijken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met het klimaat van Denemarken? En wanneer is de beste tijd om het land te bezoeken? Lees hieronder meer over het klimaat van Denemarken.

Het klimaat van Denemarken.

Gematigd zeeklimaat in Denemarken.
Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekend dat de zomers er niet al te warm zijn, maar de winters ook niet al te koud. Het hele jaar door ligt de temperatuur in het land een beetje tussen de 0 en 23 graden. Met op z’n tijd een uitschieter natuurlijk. Bijzonder aan de zomer in Denemarken is dat de temperatuur dan per windrichting erg kan verschillen. In het oosten is het er vaak warmer, omdat de windstroom in het westen koudere lucht brengt die dan blijft hangen. Anders dan in Nederland, is het een stuk zonzekerder ’s zomers in Denemarken. Het land heeft zo’n 700 zonuren. Dat het er een stuk langer licht is, draagt hier ook aan bij.

Diverse streken.
Van Kopenhagen tot het noordelijke Skagen, en van Esbjerg tot bijna aan de Duitse grens, de temperaturen kunnen er verschillen. Voor je op vakantie in Denemarken gaat is het dan ook goed om het weer per gebied te checken. Ga je naar Kopenhagen? Dan kun je een beetje gelijk weer als in Nederland verwachten. Met voordeel dat er meer zon is, en de andere kant ervan is dat de temperatuur meestal ietsje lager ligt. Ben je op vakantie in Esjberg, dan is het een heel ander verhaal. Hier heerst een gematigd maritiem klimaat. De Noordzee heeft in dit gedeelte grote invloed op het weer. Er kan veel regen vallen maar daarnaast is het er vooral in de winter, net ietsje warmer. Kortom, ga je naar Denemarken op vakantie, dan is dit de weer samenvatting.

  • Erg afhankelijk van de zee
  • Per regio kleine verschillen
  • Meer zonuren
  • Regenval gelijkmatig het hele jaar

De landkaart van Denemarken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Daarnaast zijn wij erg blij als je deze pagina wilt delen op sociale media. Zo kunnen wij de pagina nog leuker gaan maken.

2 reacties

Moderator · 29 november 2018 op 23:55

Gekozen voor Denemarken? In welke reisperiode wil je gaan? We zijn benieuwd.

Moderator · 10 december 2018 op 17:01

Van plan om naar Denemarken te gaan? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *