Darwin is de grootste stad in Centraal Australië en is voor veel reizigers een begin aan hun rondreis door het midden van Australië. De stad is ook het eindstation van een unieke treinreis van west naar noord Australië. De treinreis is 3000 kilometer en je doet er 43 uur over om de complete reis te maken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad gebombardeerd door de Japanners. De complete stad moest opnieuw opgebouwd worden en is uitgegroeid tot een moderne stad. De stad Darwin heeft een tropisch savanne klimaat. Het heel jaar door zijn er hoge temperaturen, maar regelmatig met flinke regenbuien. Vanwege dit klimaat komen er regelmatig tropische stormen en cyclonen voorbij. Lees hieronder verder over Darwin, vind je de kaart en kan je een filmpje zien van Youtube.

Het klimaat van Darwin

  • Gemiddeld genomen heeft Darwin altijd zeer warm weer. Het hele jaar door ondanks dat het winter of zomer is in Australië. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 33. Soms zijn er uitschieters
    Klimaat Darwin

    De vlag van Australië

    richting de 40 graden.

  • In de maanden november tot en met maart kan er heel veel neerslag vallen in Darwin. Deze periode wordt de tropische zomer genoemd. Ondanks dat het zeer warm is komen er regelmatig onweersbuien en regenbuien voor.
  • In juni, juli en augustus valt er bijna geen regen in Darwin. Officieel is het nu winter en overdag is het toch nog 31 graden. Ondanks dat het overdag warm is kunnen de nachten koud zijn.
  • De beste reistijd voor Darwin is afhankelijk van wat je wilt doen. Van juni tot en met augustus valt er weinig regen en dit is perfect voor safaritochten. Van november tot en met april is het warm maar erg nat. Aan de andere kant zijn de watervallen wel het mooiste in deze periode.

Darwin op de kaart:

Darwin op Youtube:

Wij zouden het leuk vinden als je deze pagina wilt delen :). Zo kunnen wij de pagina steeds beter maken. Heb je trouwens een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven, laat dan hieronder een bericht achter.

1 reactie

Moderator · 29 november 2018 op 23:47

Heb je gekozen voor Darwin? Zo ja, we zijn benieuwd waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *