Geniet van de Cypriotische zon. Meer over het klimaat van 
Cyprus is een bijzonder eiland in de Middellandse Zee. Tot aan de Britse overheersing was het een deel van het oude Griekenland. Overal vind je restanten van deze indrukwekkende periode. Na de Britse overheersing werd het eiland zelfstandig totdat in 1974 Turkije het noordelijk deel bezette. Tot op de dag van vandaag is deze scheiding nog in stand. Lees hieronder verder over het klimaat van Cyprus, het eiland op de kaart en een filmpje.

Het klimaat van Cyprus.

Net zoals de andere gebieden in Zuid Europa kent Cyprus een Middellandse Zeeklimaat. Dit is een van de gematigde klimaatgebieden op aarde. Een belangrijk kenmerk van dit klimaat is de droge zomerperiode waarin er bijna geen neerslag valt. Daarnaast zijn de temperaturen in de zomer ruimschoots boven de 30 graden Celsius. U heeft zomers dus een grote kans op hete dagen met veel zon. Ook in het voorjaar en najaar is Cyprus zeker de moeite waard om te bezoeken. De temperatuur ligt dan tussen de 20 en 26 graden. In oktober kan het zelfs nog wel eens zomers warm worden. De temperatuur van het zeewater schommelt in de periode mei tot oktober tussen de 20 en 26 graden Celsius. Omdat Corfu dichter bij de evenaar ligt dan Nederland zijn de dagen in de zomer korter dan wij gewend zijn. Het wordt ’s avonds eerder donker. Aangezien het dan wat kan afkoelen en meer gaan waaien is het verstandig om een trui of vest mee te nemen.

Samenvattend geeft dit:

  • Zomers tropisch warm en droog
  • Voorjaar comfortabel warm voor meer activiteiten
  • Najaar comfortabel warm voor meer activiteiten
  • Winters zijn fris met neerslag
  • Zeewater mei-oktober tussen 20 en 26 graden
  • Beste reisperiode: mei tot en met oktober

Cyprus op de kaart:

Filmpje van Cyprus op Youtube:

Heb je een vraag, opmerking, correctie of wil je iets toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het formulier in. Ook stellen wij het erg op prijs als deze pagina gedeeld wordt op social media. Dan kunnen wij de pagina weer verder gaan verbeteren en leuker maken om te lezen :).

1 reactie

Moderator · 29 november 2018 op 23:45

Heb je gekozen voor Cyprus, voor een bepaalde reisperiode? We zijn benieuwd waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *