Het klimaat op Curaçao.
Velen gaan tegenwoordig voor een vakantie naar Curaçao. Dat is een heel goede beslissing. Het is een land met prachtig stranden en een heel aardige bevolking. Ook het eten is er goed en de voorzieningen zijn er tegenwoordig overweldigend. Kom hieronder meer te weten over het klimaat, de kaart en kan je Curaçao in een filmpje terugvinden op Youtube.

Het klimaat van Curaçao.

Het land heeft een tropisch savannaklimaat. De temperatuur is er gemiddeld genomen over het jaar vrij constant. Wanneer je kijkt naar de verschillen voor wat betreft de temperatuur dan zal dat niet meer zijn dan 3 graden wanneer het binnen een jaar wordt gemeten. Ondanks dat hier niet veel verschil in zit is er wel een duidelijk verschil voor wat betreft het neerslagpatroon. Over het algemeen kan gezegd worden dat het vanaf februari tot juni droog is. Dat is dan ook een fijne periode om ernaartoe te gaan voor een vakantie. De laatste drie maanden van het jaar zijn de natste. Dan kan er per maand wel gemiddeld 100 mm neerslag vallen.

Zon
Het is een zonnig eiland. Het heeft een gemiddeld aantal zonuren van 8. Omdat het jaarlijks meer dan 3000 zonuren heeft kan men zeggen dat het zeer zonnig is. Toch zijn er bijna altijd wel dagelijks wolken aan de lucht. Dat zijn over het algemeen witte wolken die je vaak ziet bij mooi weer.

Benedenwinds eiland
Nu zijn er in het Caribisch gebied vanaf begin juni tot december vaak orkanen. Nu zal Curaçao niet vaak worden getroffen door zware stormen en orkanen. Het gebeurd wel vaak dat in het noorden de wind erg sterk is omdat op afstand stormen en orkanen voorbijtrekken. Het is een blijft een geweldige bestemming om er voor een vakantie naar toe te gaan. U moet wel eerst vooraf oriënteren wat u er wilt gaan doen. Een strandvakantie of een actieve vakantie het is er allemaal mogelijk.

Curacao op de kaart:

Curacao op Youtube:

Heb je een vraag, opmerking, correctie of wil je iets toevoegen aan deze pagina? Laat dan hieronder een bericht achter. Ook stellen wij het zeer op prijs als je deze pagina wilt delen op sociale media zoals Facebook of Twitter.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *