Het klimaat van Cuba, wat is de beste reistijd?
Wanneer we over Cuba spreken dan weten we dat het land tegenwoordig meer wordt bezocht door toeristen dan enkele decennia geleden. Dat komt door de politiek. Nu weten ze in Cuba dat de handel van de toeristen een belangrijke bron van inkomsten kan zijn. Daarom stimuleert men vooral de laatste jaren de reizen naar Cuba. Het is een mooi land met een tropisch klimaat. Het is er nooit te warm en ook voor ons westerlingen nooit te koud. Lees hieronder verder over het klimaat op Cuba, de kaart vind je hieronder en kan je Cuba op Youtube vinden.

Het klimaat van Cuba.

Cuba kent een tropisch klimaat en heeft daarbij een gemiddelde nachttemperatuur van 21 graden Celsius en dagtemperatuur van 29. Tijdens de warmste maand in augustus kan de temperatuur wel oplopen tot 40 graden. Omdat er altijd een noordoostpassaat wind aanwezig is, vooral aan de kust, is er altijd een fijne afkoeling. In de Sierra-streek, de berggebieden, is de temperatuur veel lager dan in de rest van het land. Dat is vooral het geval tijdens de avond en nacht. Het zeewater heeft een aantrekkelijke temperatuur voor ons. Deze bedraagt altijd zo’n 25 á 30 graden Celsius.

Vakantietijd.
Er valt jaarlijks gemiddeld zo’n 1250 mm regen. De meeste neerslag valt wel in de berggebieden. Op de lagergelegen gebieden valt slechts tussen de 700 en 900 mm neerslag. De meeste neerslag valt in de regentijd die van mei tot oktober loopt. Meestal valt er alleen dan aan het eind van de middag een zware bui. Meestal gaat dit gepaard met onweer. Het regenseizoen valt samen met het orkaanseizoen. Om volop van de vakantie te kunnen genieten is het zaak de beste periode daarvoor te nemen. Dat is dus buiten het regenseizoen. Dus in de maanden van november tot en met april.

Cuba op de kaart

Heb je een vraag, correctie of wil je informatie toevoegen aan deze pagina? Dat kan door hieronder het contactformulier in te vullen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *