Costa Rica is een fascinerend land met een prachtige natuur. Als je op vakantie gaat naar Costa Rica dan kies je meestal voor een avontuurlijke vakantie. Van wandelingen tussen de hoge boomtoppen in de jungle tot een bezoek aan de vulkaan. Na afloop van je rondreis kan je heerlijk genieten in de Caribische kust. Je maakt hier kennis met de echte authentieke reggae sferen. Het klimaat Costa Rica is eigenlijk in tweeën gedeeld. Ondanks dat het uit twee delen bestaat is het wel beide een tropisch klimaat. Het noorden en oosten van Costa Rica heeft een tropisch regenwoudklimaat. De rest van het land heeft een tropisch moessonklimaat. Vanwege de invloed van de zee kunnen er in het land wel grote temperatuurverschillen ontstaan. De hoogste bergtoppen vallen officieel ook niet meer onder het tropisch klimaat. Lees hieronder verder over het klimaat van Costa Rica, ook kan je de kaart vinden en een filmpje op Youtube.

Klimaat van Costa Rica.

  • Het centrale deel van Costa Rica en het westen heeft een regenseizoen. Vanaf mei begint het regenseizoen tot eind oktober. Vanaf december is het echt aanzienlijk droger. Vanwege het droge weer en aangename temperaturen reizen Amerikanen vaak in december af naar Costa Rica als winterzon bestemming.
  • Costa Rica wordt meestal niet geraakt door orkanen. Helaas worden de buurlanden wel getroffen en Costa Rica krijgt hierdoor wel te maken met extra regenval door de orkanen bij buurlanden.
  • De beste reistijd voor Costa Rica is van december tot en met april. In februari valt de minste regen en heb je de meeste kans op droog en zonnig weer.
  • De temperaturen in Costa Rica lopen sterk uiteen. In de hoofdstad San José ligt de temperatuur gemiddeld op 26 graden het hele jaar door. April en Mei zijn de warmste dagen met gemiddeld 30 graden.

De kaart van Costa Rica:

Costa Rica op Youtube:

Heb je een vraag, correctie of wil je iets toevoegen aan deze Costa Rica pagina, dat te maken heeft met de beste reistijd of het klimaat? Vul dan hieronder het formulier in.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *