In de meest zuidelijke regio van Spanje, Andalusië, strekt de Costa del Sol zich uit over meer dan 300 km kust met gouden zandstranden. Bekende steden en badplaatsen als Malaga, Benalmadena, Marbella en Torremolinos zijn er om aanschouwd en bewonderd te worden. Lees hieronder meer over het klimaat van Costa del Sol.

De Costa del Sol heeft een Mediterraan klimaat

Aan de Costa del Sol wordt je verwent door het typische mediterrane klimaat dat bestaat uit vier jaarlijkse seizoenen. Het bijzondere van de seizoenen is dat de gemiddelde temperatuur zelden onder de dubbele cijfers zakt, zelfs in het midden van de winter.

  • De winter is het koudste seizoen. Dankzij het Sierra Bermeja gebergte, dat de koude luchten blokkeert, is de Costa del Sol erg mild tijdens de wintermaanden. De winter duurt van december tot en met februari waarbij de gemiddelde dagtemperatuur rond de 12°C ligt. December is tegelijkertijd de meest natte maand met een gemiddelde regenverwachting van rond de 98 mm.
  • De lente is voor onder meer golfers de meest geliefde tijd van het jaar om de Costa del Sol te bezoeken. Temperaturen zijn hoog maar niet te warm, waarbij er af en toe een bui regen valt. Van een dagtemperatuur van 14°C in maart stijgt deze in mei al snel naar 19°C. De avonden zijn nog altijd fris met temperaturen tussen 9°C-13°C. In de lente doet de zon met 7-9 uur per dag al flink haar best, waarbij mei de meest ideale maand is.
  • De meeste bezoekers reizen in de zomermaanden naar de Costa del Sol. Temperaturen lopen van een aangename 22°C in juni op tot tegen de 30°C in augustus. Avonden zijn zwoel en gemiddeld schijnt de zon zo’n 11 uur per dag.
  • Na het voorjaar en de zomer is ook de herfst een ideaal seizoen om de Costa te bezoeken. De dagen zijn warm met een beperkte regenval. De temperaturen variëren van 23°C in september tot 15°C in november. Vanaf eind september worden de avonden wat frisser, maar dit zal je vakantiepret niet minder maken.

De kaart van Costa del Sol:

Costa del Sol in beeld op Youtube:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of informatie toevoegen? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 10:05

Wanneer zou jij naar Costa del Sol willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *