Wat is het klimaat van Corsica?
Misschien heb je wel zin in een reisje naar een warm land, maar wil je toch niet te ver gaan. Misschien heb je geen zin om lang in een vliegtuig te zitten, of je wilt gewoon dicht bij huis blijven… Alle redenen zijn goed, dit is jouw keuze natuurlijk. Wanneer je interesse hebt in zo’n reis, is het eiland Corsica misschien wel iets voor jou!
Wat kan je doen in Corsica? In Corsica zijn er verschillende dingen de beleven. Hieronder lees je meer over het klimaat en wat er allemaal te doen is.

  • Zo kan je ervoor kiezen om gewoon aan het strand te liggen en rustig te ontspannen en ondertussen genieten van het mooie bruine kleurtje dat je hiermee zal krijgen.
  • Je kan natuurlijk ook genieten van wat groen in Ile de Beauté. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie wandeltocht. Hier kan je alvast mooie plaatsen zien van het eiland.
  • Je kan ook zelf op verkenning gaan in het mooie eiland. Je kan bijvoorbeeld een bezoekje plannen aan het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio. Maar ook andere historische plaatsen zijn zeker het bezoeken waard.

Klimaat in Corsica

Klimaat Corsica

De vlag van Corsica

Wanneer je een reisje plant naar Corsica, is het uiteraard van belang te weten wat het klimaat is in Corsica. De minimum gemiddelde temperatuur op het eiland bedraagt zo’n 5 graden. De maximum gemiddelde temperatuur op het eiland bedraagt zo’n 27 graden. Dit zijn de temperaturen die gelden aan het land. Aan de zee gelden er andere temperaturen. Daar geldt de minimum gemiddelde temperatuur zo’n 14 graden. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt zo’n 24 graden.

Bij interesse in een reis naar Corsica is het van belang deze informatie in het achterhoofd te houden.

Corsica op de kaart:

Corsica in beeld op Youtube:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorvoeren of juist informatie toevoegen? Laat dit dan weten door hieronder het formulier in te vullen.

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 09:56

Wanneer wil je naar Corsica gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *