Het klimaat op Corfu.
Het Griekse eiland Corfu is het noordelijkste eiland in de Ionische zee, gelegen tussen Albaniè en de ‘hak’ van het Italiaanse vasteland. Het eiland heeft een mediterraan klimaat waardoor de zomers zeer warm zijn. De altijd aanwezige zee zorgt echter vaak voor een verkoelend briesje. Door de noordelijke ligging is het echter vaak wel iets koeler dan op andere Griekse eilanden.

Meer over het klimaat op Corfu.

De echte zomer loopt van juni tot september waar de maximale gemiddelde temperatuur tot 31 graden Celsius oploopt. De nachten zijn met 17 tot 20 graden zwoel en nodigen uit om lang buiten te blijven zitten. Regen beperkt zich tot hooguit drie dagen per maand, terwijl het zeewater opwarmt van 22 graden in juni tot 25 graden in augustus. De zee aan de westkust is wel iets koeler dan de meer beschutte oostkust.

De wintermaanden zijn met een gemiddelde temperatuur van 13 graden een stuk

Klimaat Corfu

De vlag van Griekenland

koeler maar wel prettig om te overwinteren. Er kan een keer nachtvorst ontstaan, maar met een gemiddelde minimumtemperatuur van 4 graden gebeurt dit slechts sporadisch. Nog minder kans, maar wel mogelijk, is een klein beetje sneeuwval. De zee koelt af tot minimaal 15 graden terwijl tussen november en maart redelijk veel neerslag valt. Deze regen zorgt er wel voor dat Corfu een zeer groen eiland is.

Vanaf half maart loopt de temperatuur snel op, is de kans op regen kleiner waardoor het een aangename periode is voor bezoekers die zowel actief willen zijn maar ook van de zon willen genieten. Mei is de maand waarin de natuur volop in bloei zal zijn. Ook oktober met gemiddeld 23 graden is een prettige vakantieperiode waarbij het ‘s-avonds wel sneller donker is in vergelijking met de zomermaanden.

Corfu op de kaart:

Corfu op Youtube:

Heb je een vraag, opmerking, correctie of wil je iets toevoegen aan deze pagina dat gaat over het klimaat van Corfu? Vul dan hieronder het formulier in.

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 09:48

Van plan om naar Corfu te gaan? Wanneer zou je willen gaan als je dit leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *