De Canarische Eilanden liggen voor de westkust van Afrika. Van West naar Oost zijn de grootste eilanden La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. De eilanden zijn een heerlijke bestemming en het hele jaar rond kun je er genieten van aangename temperaturen. Lees hieronder meer over het klimaat van de Canarische Eilanden.

Eilanden van de eeuwige lente, het klimaat:

De Canarische archipel heeft doorgaans zachte winters en warme zomers, waarbij de temperatuur varieert van 17° C in de winter tot 24° C in de zomer. In de zomer zijn er dagen waarbij het kwik regelmatig boven de 30° C uitkomt. De eilanden die het dichtste bij Afrika zijn gelegen zijn warmer en droger dan de meer westelijke eilanden.

  • Er wordt wel eens gezegd dat de Canarische Eilanden het beste klimaat ter wereld hebben met een gemiddelde dagtemperatuur van 21 ° C. Zo is het een prima bestemming om even aan de herfst- en wintertemperaturen in eigen land te ontsnappen.
  • Jaarlijks hebben de Canarische Eilanden meer dan 3.000 zonuren en ruim 4.800 uur daglicht. Dit komt Canarische Eilanden klimaatvooral door de ligging naast de Westelijke Sahara en het zuiden van Marokko.
  • Dankzij de aanwezigheid van de passaatwinden hebben de Canarische Eilanden de meest heldere en onbewolkte luchten ter wereld. De eilanden behoren dan ook tot de beste plaatsen op aarde om de ruimte te observeren.
  • Door het klimaat zijn de eilanden geliefd en bekend om de gezondheidsbevorderende eigenschappen. Reizigers van over de hele wereld bezoeken te eilanden om te ontspannen en te revitaliseren.
  • Vegetatie op de eilanden onderling verschild sterk van Noord naar Zuid. De weersinvloeden zorgen voor een rijke gevarieerde flora en fauna.
  • Je geniet van een buitengewoon klimaat, lange uren zonneschijn, een frisse zeebries, warme wateren en een spectaculair vulkanisch landschap. Meer heb je toch niet nodig voor een onvergetelijke vakantie.

Canarische Eilanden op de kaart:

De Canarische Eilanden in beeld:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Daarnaast kan je informatie toevoegen aan deze pagina door hieronder het formulier ook in te vullen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *