Wat is het klimaat van Bulgarije?
Het klimaat van Bulgarije is een echt landklimaat. Ondanks dat het land één klimaat heeft zijn er wel verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land. In het

Klimaat Bulgarije

De vlag van Bulgarije.

zuiden heeft het klimaat veel weg van een mediterraan klimaat. Bulgarije is steeds vaker in trek als vakantieland. Naast een bezoek aan de hoofdstad Sofia worden er vooral vakanties in de kuststreek geboekt. Sunny Beach is vooral onder jongeren een populaire uitgaansbestemming. Internationale dj’s komen hier optreden en in verhouding met andere vakantiebestemmingen betaal je hier relatief weinig voor eten en drinken. De meeste vakanties naar Bulgarije zijn relatief goedkoop qua verblijf en eten en drinken. Vergeet niet om tijdens een vakantie Bulgarije een bezoekje te brengen aan Nessebar één van de oudste steden van Europa.

Bulgarije op de kaart.

Klimaat van Bulgarije

  • Uniek aan het klimaat van Bulgarije is dat het weer in één keer kan omslaan. In relatief korte tijd kan de temperatuur ineens 20 graden zakken of stijgen.
  • De wintermaanden in Bulgarije zijn zeer koud. Gemiddeld vriest het in de winter 4 graden, maar in sommige delen kan het -30 worden. Er zijn verschillende sneeuwzekere bestemmingen met wintersport mogelijkheden.
  • De zomers in Bulgarije zijn warm met in juli gemiddeld 27 graden. De temperaturen gaan regelmatig over de 30 graden heen.
  • In het land komen grote verschillen regelmatig voor. In een deel van het land kan het vrij nat zijn terwijl het in een ander deel juist kurk droog is.
  • Regelmatig is er helaas overlast door bijvoorbeeld overstromingen. Dit komt vooral voor in de afgelegen dorpen van het land. In de wintermaanden is er vooral overlast door sneeuw, vorst en mist.
  • In Bulgarije is het in de wintermaanden mogelijk om te gaan wintersporten in het Rila, Rhodope en Pirin gebergte.

Vragen, opmerkingen, correcties of wanneer je informatie wilt toevoegen aan deze pagina, dan kan je hieronder het formulier invullen.

1 reactie

Moderator · 5 december 2018 op 17:13

Aan welke reisperiode zat je te denken als je het klimaat zo ziet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *