Wat is het klimaat van Bretagne, Frankrijk.
Bretagne is een stukje land waarin je tussen de zee en het land heen en weer wordt geslingerd. De maar liefst 2800 km lange Klimaat Bretagnekust bestaat uit zandstranden, idyllisch verstopte baaien, kliffen en aan de elementen van de natuur onderhavig zijnde rotspartijen. Bretagne is een regio vol met tradities en gewoontes die soms avontuurlijk en soms ook bijzonder smakelijk zijn. Laat je tijdens je vakantie in Bretagne verrassen door een afwisselend landschap dat een rijke, indrukwekkende geschiedenis heeft meegemaakt en waar families met kinderen alles vinden wat een vakantie compleet maakt. Lees hieronder meer over het klimaat van Bretagne.

Bretagne op de kaart.

De beste reistijd en het klimaat van Bretagne.

De Franse regio Bretagne heeft een zeeklimaat bestaande uit aangename zomers en milde, regenachtige winters. Je voelt verschil in temperatuur tussen de noordkust aan het Kanaal en het meest zuidelijke puntje meer richting de Golf van Biskaje. Zo is het in het noorden in juli en augustus gemiddeld 20 graden Celsius en in het zuiden 24 graden Celsius.

  • Het klimaat wordt gekenmerkt door de Golfstroom. Het gematigde zeeklimaat resulteert in een weerspatroon dat in alle seizoenen gemiddeld te noemen is. Zo dalen de temperaturen aan de noordkust van Bretagne in de winter zelden onder het vriespunt, terwijl de zomermaanden aangenaam zijn.
  • Bretagne kent een vrijwel constante westenwind die als nadeel heeft veel vochtige lucht afkomstig van de Atlantische Oceaan mee te nemen. Deze vochtige lucht uit zich in regelmatige regenval. Desondanks zijn de regenhoeveelheden niet bijzonder of extreem. De regen verdeelt zich bovendien op een onregelmatige manier: aan de kust is er zelden sprake van extreme regenbuien terwijl deze in het binnenland dan wel weer voorkomen.
  • Ook tijdens de zomermaanden kan het klimaat in Bretagne neerslag met zich meebrengen. Deze is over het algemeen van korte duur. In de zomer zijn de dagen dat het non-stop regent zeldzaam en doorgaans zijn er veel lange zomerse dagen met zon.

Correcties, vragen of opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *