Een verre reis plannen? Ga dan naar Brazilië.
Misschien hebt u wel zin om eens een verdere reis te plannen. Misschien heb je wel Klimaat Braziliëeventjes genoeg van de autovakanties en ben je klaar voor een lange vliegtuigvlucht. Misschien is Brazilië dan wel iets voor jou. Wat kan je allemaal doen in Brazilië?
Wanneer Brazilië wordt gezegd, denken de meesten automatisch aan carnaval in Rio de Janeiro. Hiervoor moet je dan natuurlijk net die periode naar daar vliegen, anders zal je er niets van zien natuurlijk. Gelukkig is er veel meer te beleven in dit land!

  • Zo kan je enerzijds genieten van de grote steden in het land zoals Sao Paulo of Rio De Janeiro.
  • Je kan ook actiever zijn in het land door te surfen, te deltavliegen, door te duiken, door de jungle in te trekken…
  • Ook de Amazone bezichtigen is een goed idee.

Brazilië op de kaart.

Het klimaat in Brazilië

Uiteraard is het klimaat in Brazilië ook van groot belang. De winter in Brazilië duur van juni tot augustus. In de zuidelijke staten is het dan gemiddeld tussen de 17 en de 19 graden warm. In de rest van het land is het tussen de 25 en 30 graden. In de zomer (van december tot februari) kan het tot 35 graden worden in de noordelijke staten. In de zomer begint dan ook het regenseizoen. Dit betekent dat het tot enkele keren per week enkele uren per dag ook regent in het land. Bij een reis naar dit mooie land, is het van belang deze informatie in het achterhoofd te houden. Bij interesse kan je natuurlijk nog steeds verder informatie opzoeken voor het land.

Heb je vragen, correcties of wil je informatie toevoegen aan deze pagina dat te maken heeft met het klimaat van Brazilië dan kan je hieronder het formulier invullen. Wij wensen je veel plezier met het maken van een mooie reis naar Brazilië.

1 reactie

Moderator · 5 december 2018 op 15:46

In welke reisperiode zou jij willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *