Bonaire is officieel een Nederlandse gemeente. We kunnen dan wel gelijk stellen dat het warmste gemeente van Nederland is. Er heerst hier namelijk een tropisch savanneklimaat. Doordat de temperatuur vrijwel het hele jaar gelijk blijft, is het de ideale locatie voor een zonvakantie. Veel mensen ontvluchten dan ook de winter in hun eigen land om te genieten van de winterzon in Bonaire. Die winterzon is vooral in het tweede gedeelte van de winter zeer aangenaam. Maar wat moet je eigenlijk nog meer weten over het klimaat op dit tropische eiland?

Bonaire op de kaart.

Wat is het klimaat van Bonaire?

De wind uit het noordoosten is cruciaal voor het klimaat op Bonaire. In de winter zorgt de wind voor opwarming van het land, waardoor de temperaturen aangenaam blijven. In de warme zomers zorgt diezelfde wind juist voor verkoeling. Overigens is dat laatste behoorlijk relatief: echt koel is het bijna nooit in Bonaire. Daarnaast zijn er de volgende typische kenmerken te noemen met betrekking tot het klimaat in Bonaire:

  • Het hele jaar liggen de temperaturen overdag rond de 30 graden en ’s nachts rond de 23 graden.
  • De temperatuur zakt in Bonaire nooit onder de 20 graden.
  • De regenval kan per jaar enorm verschillen. Dat is afhankelijk van hoe dichtbij een orkaan komt
  • De meeste regenval vindt in de laatste drie maanden van het jaar plaats. In die periode valt de helft van de jaarlijkse neerslag
  • Bonaire is een populaire bestemming in de late winter en het vroeg voorjaar. De maanden februari tot en met april zijn zeer aangenaam
  • Bonaire kent vrijwel het hele jaar door een hoge luchtvochtigheid.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Wanneer je informatie wilt toevoegen over het klimaat van Bonaire, de beste reistijd of informatie over het weer, laat dit dan hieronder weten door het contactformulier in te vullen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *