Wat is het klimaat van Boedapest?
De Hongaarse hoofdstad Boedapest is een ideale bestemming voor een meerdaagse citytrip. Laat je verrassen door de stad die door de Donau in tweeën wordt gedeeld. Boedapest is gezegend met een overvloed aan warmwaterbronnen waar je een gemoedelijke sfeer ervaart. Laat je verrassen door de mogelijkheden die de stad aan bezienswaardigheden, evenementen, festivals en tentoonstellingen te bieden heeft.

Boedapest op de kaart.

Beste reistijd voor Boedapest.

Hongarije heeft een gematigd landklimaat waardoor je Boedapest 365 dagen per jaar kunt bezoeken. De seizoenen hebben elk hun charme en creëren op hun eigen manier de ideale reisomstandigheden.

  • Winter, december – februari. De winters variëren per jaar waarbij januari gewoonlijk de koudste maand van het jaar is met een gemiddelde dagtemperatuur tussen -5°C en 0°C. Je ziet de daken die bedekt zijn met een magisch laagje sneeuw en eens in een aantal jaar doet zich een meer strenge winter voor. Zelfs in de winter zijn er mooie zonnige dagen met een helderblauwe hemel.
  • Voorjaar, maart – mei. Net als de natuur komt de stad na de koude wintermaanden in het voorjaar tot bloei. Voorjaarsbloemen, bomen en grassen in uiteenlopende tinten groen zijn een welkome verfrissing na de grijze winterdagen. Het weer in maart en de eerste helft van april is een beetje onbestendig, maar vanaf de tweede helft van april en in mei worden de dagen geleidelijk aan steeds wat warmer. De dagtemperaturen lopen op tot een gemiddelde van 20-25 °C.
  • Zomer, juni – augustus. Boedapest heeft warme, droge zomers waarbij temperaturen, in juli en augustus, van 30-35oC geen uitzondering zijn. Uit het niets doen zich in de zomermaanden plotselinge regenbuien voor, een paraplu is dan aan te raden.
  • Herfst, september – november. In september zijn de dagen warm, maar de zengende zomerhitte is verdwenen. Meestal is de eerste helft van oktober rijk aan tal van zonnige dagen en als november nadert komen ook de eerste grijze, winterachtige dagen er aan.

1 reactie

Moderator · 5 december 2018 op 15:26

Voor welke reisperiode zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *