Klimaat Berlijn, kom hier meer te weten over het klimaat van Berlijn, de kaart en de vlag.
Klimaat BerlijnKlimaat Berlijn, alle informatie:
Berlijn is een van de meest populaire toeristenbestemmingen in Europa. Maar wat kun je als nieuwe bezoeker voor klimaat verwachten, en wanneer kun je het best afreizen? Hieronder een nuttig overzicht. Net als veel andere Europese hoofdsteden heeft Berlijn een continentaal klimaat, met weinig tot geen maritieme invloeden. In het algemeen kunnen bezoekers aan Berlijn in de zomer op relatief hoge temperaturen rekenen, zeker vergeleken met andere Noord-Europese steden als Amsterdam, Kopenhagen en Oslo, die dichter bij de zee liggen. Met betrekking tot klimaat werkt de zee namelijk als een verzachtende factor: winters zijn milder, zomers zachter. Het is er ook vaak regenachtiger. Een extreem voorbeeld van het continentale klimaat is Rusland, waar temperatuur-extremen (-40 in de winter, +40 in de zomer) vaak voorkomen. Hieronder kom je meer te weten over de kaart van Berlijn (waar ligt Berlijn precies), informatie over de seizoenen in Berlijn en heb je de mogelijkheid om een reis naar Berlijn te boeken (klimaat Berlijn tip).

Waar ligt Berlijn?

Klimaat Berlijn, de seizoenen:

Seizoenen in Berlijn:
In de regel is het in Berlijn gedurende de zomermaanden lekker warm, met de gemiddelde maxima van juli en augustus comfortabel tegen de 24 graden. Grote kans dus om aan een zonovergoten terrasje iets lekkers te drinken. ’s Winters is het natuurlijk een stuk kouder en wie graag een witte kerstmis beleeft, heeft daar in Berlijn een grotere kans op dan in Amsterdam. De gemiddelde minima in januari en februari hangen tegen de -2 graden. Ondanks het continentale klimaat is Berlijn echter geen droge stad, dus wie een paar dagen of een week inplant moet altijd rekening houden met een mogelijk verfrissend buitje. Ook een fantastische tijd om Berlijn te bezoeken is de late lente, in de maanden mei en juni, wanneer de temperaturen al weer wat omhoog zijn gegaan maar de echte hitte van de zomer nog niet heeft toegeslagen. De perfecte tijd om lange wandelingen door het indrukwekkende centrum van Berlijn te maken (Klimaat Berlijn informatie).

Meer informatie over klimaten van een land of gebied:

3 reacties

Anoniem 6 · 17 juli 2016 op 21:49

Een weekendje weg naar Berlijn ga ik binnenkort boeken, bedankt voor de info!

Ano · 17 juli 2016 op 21:52

Als je met de trein naar Duitsland wilt gaan, dan kan je eens een kijkje nemen op https://treinkaartjes.eu/treinkaartjes-duitsland/ dit is een website met veel informatie over het kiezen van een treinkaartje naar bijvoorbeeld Duitsland of een ander land.

Anoniem · 17 juli 2016 op 21:53

Bedankt voor de informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *