Klimaat Benidorm, alles over het klimaat van Benidorm.
Klimaat BenidormBenidorm is in de eerste plaats een trekpleister voor toeristen die van zon, zee en strand houden. Dat wil zeker niet zeggen dat zij die van rust houden, er niet aan hun trekken komen. Zij worden er even goed met open armen ontvangen. Het klimaat waarmee je in Benidorm wordt geconfronteerd, is dan ook van groot belang voor een geslaagde vakantie. Maak je daarbij echter geen zorgen. In deze populaire vakantiebestemming geniet je steeds van een deugddoende zon, en dit een gans jaar door. Zelfs tijdens de wintermaanden zakt het kwik er nooit onder de vijftien graden. Hieronder kom je nog meer te weten over het klimaat van Benidorm (klimaat Benidorm), de kaart (waar ligt Benidorm) en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar dit prachtige gebied.
Hieronder kom je meer te weten over het klimaat van Benidorm.

Waar ligt Benidorm?

Klimaat Benidorm:

Microklimaat
Benidorm kent een typisch microklimaat. Dat staat voor warme en relatief droge zomers en zachte winters. Met een maximum dagtemperatuur die zelden of nooit onder de 15 graden zakt, is het er heerlijk overwinteren (Klimaat Benidorm informatie). Vriestemperaturen kent men er niet, en zowel regen als onweer zijn er eerder zeldzaam en kort van duur. En daarna is de zon weer volop van de partij. Dit microklimaat heeft Benidorm hoofdzakelijk te danken aan een nabijgelegen bergketen. Die zorgt er voor dat het slechte weer op een veilige afstand blijft.
Vooral in het voor- en najaar valt er het meeste neerslag. Echt donkere en grijze dagen zoals bij ons kent men er gelukkig nooit. (Klimaat Benidorm informatie)
De beste reistijd voor Benidorm:

  • Gemiddelde maximumtemperatuur:23 graden
  • Gemiddelde minimumtemperatuur:15 graden
  • Natste maand:oktober
  • Voor een gezellige en drukke vakantie:zijn juli en augustus de beste maanden voor een vakantie in Benidorm
  • Voor een meer rustige vakantie mét overvloedig zon:ben je best af in mei, juni en in september

Meer informatie over klimaten:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *