Het klimaat van Barcelona, de kaart van Barcelona en de vlag.

Klimaat BarcelonaIn Spanje hebben niet alle steden hetzelfde klimaat. Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje en heeft een mediterraan klimaat. Bij een mediterraan klimaat zijn de zomers warm en de winters koel. Ben je van plan af te reizen naar de stad van Gaudi, Camp Nou en Las Ramblas? Kijk dan even welke periode weersgewijs het beste voor je is. Hieronder kom je meer te weten over het klimaat van Barcelona (klimaat Barcelona), kan je de kaart van Barcelona bekijken door middel van Google maps, vindt je de vlag terug en heb je de mogelijkheid om jouw informatie te delen (hieronder) over Barcelona wat informatie kan toevoegen aan deze pagina.

Waar ligt Barcelona op de kaart?

Klimaat Barcelona, meer informatie:

Temperaturen in Barcelona.
In de zomermaanden is het warm in Barcelona. Een gemiddelde van 30 graden is in augustus heel normaal. Er is echter wel een strand, dus het is er goed vertoeven. De nachten zijn ’s zomers ook erg warm, meestal rond een graad of 20. Zorg dus dat je een hotel of appartement hebt met airco als je in de zomer gaat. Heb je het liever wat minder heet? Ga dan in het voorjaar. De temperaturen schommelen dan tussen de 15 en 23 graden. In de winter kan het koud zijn maar sneeuw komt niet heel vaak voor. Over het algemeen is het een graad of 13 in januari.

Hieronder zie je een lijst met de gemiddelde zeetemperatuur.

  • Winter 13 graden
  • Voorjaar 17 graden
  • Zomer 25 graden
  • Herfst 20 graden

Als de zee eenmaal is opgewarmd, blijft deze lange tijd warm. Vandaar dat je in de herfst nog prima kunt zwemmen in Barcelona. Regen valt in Barcelona het meest in de maanden september en oktober. Er kunnen dan zo’n negen regen dagen per maand zijn. De beste periode om naar Barcelona te reizen is tussen mei en eind juli. Het weer is dan op z’n best, en de stad is bruisend. Maar of je nu in de winter of de zomer gaat, Barcelona is altijd levendig. Hieronder kom je meer te weten over klimaten van andere gebieden/landen.

Meer informatie over klimaten:

 

1 reactie

Anoniem 5 · 17 juli 2016 op 21:15

Altijd al eens naar Barcelona willen gaan maar het is er tot op heden nog niet van gekomen, wat een geweldige plaats lijkt me dit voor een weekendje om aan het strand te liggen en cultuur te snuiven :d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *