Het klimaat in Bangkok, de vlag en de kaart van Bangkok.
Wanneer we het klimaat van Bangkok willen gaan bekijken dan weten we dat het om de hoofdstad van Thailand gaat. Het ligt op de oostelijke oever van de Chao Phraya- rivier. Het is de Klimaat Bangkokgrootste stad van het land dat meer dan 8 miljoen inwoners heeft. Met de omliggende steden en dorpen is de oppervlakte bijna net zo groot als Nederland. Wanneer je meer te weten wilt komen over het klimaat van Bangkok of een mooie reis wilt boeken naar Bangkok dan kan je op de onderstaande link klikken.

De kaart van Bangkok:

Klimaat van Bangkok:

Het klimaat van Bangkok is tropisch en droog. De temperatuur die er te meten is in Bangkok is gemiddeld twee graden hoger dan buiten de stad. De hoogst geregistreerde temperatuur die men er heeft gedaan is 40,8 graden Celsius en de laagste 9,9. Tussen de maanden november en februari is het de droogste periode en daarom zal de stad ook het meest gedurende deze tijd bezocht worden door toeristen. In de maanden april en mei zal de vochtigheidsgraad enorm toenemen. Dat is voor ons westerlingen geen fijne periode om er te vertoeven. Vanaf de maand maart tot augustus is de stad Bangkok op zijn heetst. Het regenseizoen duurt van juni tot oktober. Gedurende deze periode valt er vaak tijdens de middag zeer veel neerslag. Omdat het er zo warm is zal het na de regenbui het er zeer vochtig worden. Dan is het er bijna niet uit te houden in de drukke stad. In deze periode valt bijna 90% van de gehele hoeveelheid neerslag van een jaar. Wat voor ons ook zeer moeilijk te aanvaarden is tijdens de droge periode is de grote hoeveelheid smog. Je ziet dan de smog als een vuile deken boven de stad hangen. Dat is zeer slecht voor de gezondheid. Daarom lopen in de periode veel mensen met mondkapjes. Ondanks alle ongemakken is de stad Bangkok zeker de moeite waard om er tijdens een vakantie naar toe te gaan. Kijk wel eerst goed na wanneer dat voor u de beste periode is.
Wanneer u meer te weten wilt komen over het weer in Thailand, dan kunt u op het internet tal van informatie terugvinden, bijvoorbeeld bij weeronline.
Meer klimaten:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *