Klimaat van Bali, tips en de kaart van Bali.
Bali ligt zeer dicht bij de evenaar, daarom is het eiland een enorme trekpleister voor toeristen.De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 30 ° C met een relatieve vochtigheid van ongeveer 85%. Bekijk op deze pagina meer informatie over het klimaat op Bali, de kaart van Balien heeft u de mogelijkheid om een reis te boeken naar Bali bij een reisspecialist.

Bali op de kaart:

Klimaat van Bali.

Klimaat en neerslag op Bali
Bali is in het algemeen zeer aangenaam het hele jaar door. Met name voor de surfers die tijdens het regenseizoen genieten van extra hoge golven.
Er zijn maar twee seizoenen: het droge en het regenseizoen, alhoewel er een dunne grens is tussen die twee!

Toeristen komen uit alle hoeken van de wereld om te genieten van de stranden, het surfen, het duiken, de restaurants, de clubs, de spa’s en alles wat Bali te bieden heeft. Klimaat BaliTijdens het droge seizoen, dat is tussen de maanden april en september, krijgt Bali de meeste bezoekers. Tijdens het regenseizoen, van oktober tot maart wordt Bali rustiger. In de centrale berggebieden van Bali is het meestal koeler en meer kans op regen dan de lagere kustgebieden. In de buurt van de vulkanen kan de temperatuur dalen tot 15 graden.
In de lage kustgebieden is dit helemaal anders!

Ideaal reisweer?
De hoge temperaturen in combinatie met hoge luchtvochtigheid is niet voor elke toerist dragelijk, vooral als ook ’s nachts de temperatuur niet veel gaat dalen. Aan de kust echter komt een mooie en frisse wind van over de zee. Vooral in het zuiden tref je de toeristische steden. (Kuta, Legian, Seminyak, Denpasar en het zuidelijke schiereiland Bukith. De meeste hotelkamers hebben sowieso airconditioning om de kamers af te koelen. Op een bepaalde manier is het dus altijd zomer op Bali … en ja … bescherming tegen de zon is een must als je niet gewend bent aan de intense zon van de tropen.

Meer informatie over klimaten:

1 reactie

Moderator · 29 november 2018 op 22:33

Ben jij wel eens naar Bali geweest of ben je van plan om te gaan? Voor welke reisperiode zou je gaan gezien het klimaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *