Klimaat van de Azoren, de vlag van de Azoren en de kaart.

Klimaat AzorenDe Azoren is een eilandengroep bij de kust van Portugal. De Azoren bestaan uit negen afzonderlijke eilanden met ieder unieke kenmerken. Deze eilanden zijn niet erg toeristisch waardoor het juist een aantrekkelijke plaats wordt om op vakantie te gaan. Vooral de natuur op deze eilanden is enorm indrukwekkend. Naast de natuur op land, komen er ook steeds meer mensen op deze plaats om walvissen te spotten. Natuurlijk is ook het klimaat van een vakantiebestemming belangrijk. Daarom geven we in dit artikel aandacht aan het klimaat op de Azoren. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van de Azoren.

De Azoren op de kaart.

Klimaat Azoren, meer informatie:

De Azoren zijn gelegen in een atmosferisch hoge druk gebied. Daardoor heerst er vrijwel het hele jaar een zacht klimaat dat afgewisseld wordt met stevige buien. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van het klimaat in de Azoren op een rijtje gezet:

  • Weersveranderingen kunnen in dit gebied ontzettend snel optreden. Zo snel zelfs, dat mensen soms spreken van vier seizoenen in één dag!
  • Deze weersveranderingen treden niet alleen qua tijd op. De weersituatie kan namelijk ook per eiland enorm verschillen.
  • De gemiddelde temperaturen op deze prachtige eilanden liggen in de zomer rond de 26 graden en in de winter rond de 15 graden.
  • Het is in de Azoren vaak erg vochtig. Dat is goed nieuws voor natuurliefhebbers: het zorgt namelijk voor prachtige groene natuur!
  • Hoewel het weer altijd kan omslaan, heb je in de zomer de minste kans op neerslag. Tel daarbij op dat de natuur in dat seizoen het mooiste is en we komen tot de conclusie dat je het beste in de zomer op vakantie kunt gaan naar de Azoren

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

De beste reistijden voor andere gebieden:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *