Klimaat van Australië, de kaart, de vlag en meer reisinformatie.

Klimaat AustraliëAustralië is een gigantisch groot land waardoor je meerdere klimaten in één land tegenkomt. Het grootste gedeelte van Australië heeft het warme woestijnklimaat. Dit klimaat kom je tegen in het midden van het land. Dit klimaat wordt omringt met het steppeklimaat. In het zuiden en oosten van Australië kom je het zeeklimaat tegen. Australië ligt in het zuidelijk halfrond waardoor de jaargetijden het tegenovergestelde is van ons land. In onze zomer is het in Australië winter en tijdens de wintermaanden is het er zomer. Ondanks dat het winter is in Australië tijdens de zomermaanden kan het er nog steeds vrij warm worden. In verschillende delen blijft de temperatuur boven de twintig graden. In het zuiden is er wel kans op sneeuw. Het grootste deel van het land is vrij droog waardoor er het hele jaar door bijna geen neerslag valt. Hieronder kom je meer te weten over het klimaat van Australië.

Bekijk hieronder de kaart van Australië en meer informatie over het klimaat.

Waar ligt Australië?

Klimaat van Australië:

  • In december, januari, februari is het klimaat Australië warm tot zeer warm te noemen.
  • In centraal Australië valt er het hele jaar door weinig neerslag.
  • In december, januari en februari kan er veel regen vallen in Darwin. Gemiddeld valt er in deze maanden ruim 1000 millimeter regen. Dit is anderhalf keer zoveel als wat er in Nederland in een heel jaar valt.
  • Tijdens de Australische zomer kunnen temperaturen van 50 graden eenvoudig behaalt worden. Hittegolven komen er veel voor en kunnen soms wel maanden aanhouden.
  • Van januari tot en met maart is het orkaanseizoen in Australië. Alleen het noorden en noordoosten van Australië heeft last van orkanen.
  • Tijdens de wintermaanden is het in het noorden droog en zonnig. In het zuiden kan er vorst en sneeuw voorkomen. De koelste staat tijdens de winter is Tasmanië.
  • Het klimaat Australië staat vaak in het teken van extreem weer. Van hittegolven tot orkanen alles komt er in een jaar voor. Regelmatig worden er wereldrecords in Australië verbroken met extreem weer.

Meer informatie en andere pagina’s:

2 reacties

Anoniem 3 · 12 juni 2016 op 21:22

Wat lijkt Australië ons geweldig, zeker om eens een mooie rondreis te maken. We zijn op dit moment aan het oriënteren of we volgend jaar zo rond de september of oktobermaand kunnen gaan. We zouden graag een rondreis voor 3 weken willen maken naar dit prachtige land.

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 00:14

Van plan om naar Australië te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *