Het klimaat van de Ardèche.

De Ardèche wordt door velen gezien als één van de mooiste gebieden in Frankrijk. In deze zuidelijk gelegen regio heerst een landklimaat. Zonliefhebbers komen hier grote gedeeltes van het Klimaat Ardechejaar volop aan hun trekken. Ook de winters zijn in de Ardèche niet erg koud. Toch kunnen er grote temperatuurverschillen ontstaan. Hoe dat komt en in welke periode de meeste kans is op lage temperaturen? Dat vertellen we je hieronder! Ook kan je hieronder de kaart bekijken van de Ardèche en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar dit prachtige gebied.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees verder over de:

Waar ligt de Ardeche?

Klimaat van de Ardèche.

Officieel heerst het landklimaat in de Ardèche. Door de nabijheid van de Middellandse Zee zijn er echter ook veel Mediterrane invloeden te bespeuren. Bijvoorbeeld de warme zomers en de milde winters. Hier is in de vorm van de Mistral echter een uitzondering op te maken. Dit is een harde wind die vanuit het Centraal Massief koude lucht richting het zuiden van Frankrijk blaast. Deze kan het hele jaar voorkomen en zorgt in de Ardèche voor een aantal koude dagen. Daarnaast kunnen we de volgende kenmerken noemen over het klimaat in de Ardèche:

  • Vanaf maart tot oktober is de zon krachtig genoeg om een zomerse vakantie te beleven!
  • De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. De temperatuur komt dan met grote regelmaat boven de dertig graden uit.
  • De Ardèche is de ideale streek om te na-zomeren. Je kunt tot oktober nog heerlijk buiten zitten
  • Je kunt in de Ardèche altijd een regenbuitje treffen. Langdurige regen komt in de zomer gelukkig nauwelijks voor. In de maanden maart-mei en november/december behoort dit wel tot de mogelijkheden
  • De UV is van mei-augustus erg krachtig. Zorg dus voor voldoende zonnebrand om verbranding te voorkomen!

Bekijk hieronder enkele andere pagina’s met informatie:

2 reacties

bestereistijd · 25 november 2018 op 20:35

Ben je wel eens in de Ardeche geweest en vond je dit een goede reistijd? Wat is volgens jou de beste reistijd voor de Ardeche?

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 00:13

Ben jij van plan om naar de Ardeche te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *