Klimaat van Antalya, de beste reistijd, vlag en de kaart.

Antalya is een stad in het zuiden van Turkije. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het bovendien de grootste Turkse Klimaat Antalyametropool aan de kusten van de Middellandse Zee. Het is dan ook niet zo verwonderlijke dat Antalya de afgelopen veertig jaar is uitgegroeid tot het voornaamste toeristencentra van de Turkse Riviera. In 2014 kwamen meer dan 12.5 miljoen toeristen een bezoekje brengen aan deze beroemde stad, met zijn prachtige stranden en resorts. Wie ook graag een weekje in Antalya wil spenderen, doet er dan ook goed aan wat extra informatie in te winnen. Hieronder een nuttig overzicht. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Antalya.

Waar ligt Antalya op de kaart?

Klimaat van Antalya:

Stad van de Zon, dat is Antalya!

  • Antalya kan zich met recht een zomerse stad noemen. Het heeft jaarlijks 300 zonnige dagen en 3000 uren aan zonlicht, wat de hoeveelheid in Noord-Europese steden ver overtreft.
  • Door zijn beschermde ligging achter het hoge Taurusgebergte heeft Antalya een warm, prettig klimaat, met relatief weinig neerslag. Klimatologen classificeren het doorgaans als een heet mediterraan klimaat, en dat is niet ver van de waarheid: de zomermaanden zijn soms verstikkend heet.
  • In juli en augustus kunnen de temperaturen bijvoorbeeld oplopen tot 40 graden, hoewel een toerist rekening zou moeten houden met zo’n 30/35 graden. Ook in de winter is Antalya beslist geen koude stad, en zelfs in de perioden november t/m maart kun je vaak genoeg nog op een terrasje zitten.
  •  Wie echter naar Antalya komt voor een zon/zee/strand-vakantie doet er goed aan de zomerperiode aan te houden. De rustigste maanden bevinden zich aan het begin en einde van deze periode: mei, juni, september, oktober. Het is in deze maanden bovendien iets minder warm (25/30 in plaats van 35/40) zodat je ook nog van wandelingen in de omgeving kunt genieten.

Bent u van plan om een bijzondere reis te maken naar Antalya of te genieten van een heerlijke vakantie? Dan zijn er enkele aanbieders waar u terecht kunt.

Meer informatie over klimaten en reistijden:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *