Het klimaat van Andalusië, de kaart en de vlag.
Andalusië is een prachtige regio in het zuiden van Spanje. De streek is vooral beroemd vanwege de prachtige steden als Sevilla, Granada en Malaga. De verscholen straatjes en romantische sfeer in deze regio is al reden genoeg om te verblijven langs de ruige kustlijn. De goudgele stranden maken Andalusië een ideale bestemming voor een strandvakantie. Naast zon, zee en strand zijn er ook genoeg citytrip mogelijkheden en kan je genieten van de ruige natuur. Verschillende wandelroutes zijn uitgestippeld door Andalusië. In de avonduren kan je genieten van heerlijke tapas, cocktails en temperamentvolle muziek. Dit is eigenlijk alles waar het om draait in deze prachtige Spaanse regio. Het klimaat Andalusië is een mediterrane klimaat met hete zomers en milde winters. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Andalusië, tevens heb je de mogelijkheid om een heerlijke reis naar dit prachtige gebied te boeken bij een reisspecialist.

De kaart van Andalusië:

Klimaat van Andalusië:

  • De zomers in Andalusië zijn warm en droog, maar worden soms wel beïnvloed door de Azoren waardoor hevige regenval mogelijk is.
  • In Andalusië komen tijdens de zomermaanden soms extreem hoge temperaturen voor.
  • Klimaat AndalusiëEén van de droogste plekjes in Europa kom je tegen in Andalusië in Cabo de Gato met slechts 117 mm regen per jaar.
  • Aan de oostkant van Andalusië kom je de minste regenval tegen.
  • Gemiddeld heeft Andalusië meer dan 300 zonnige dagen per jaar.
  • In het voor- en najaar liggen de temperaturen in Andalusië tussen de 16 en 21 graden. Dit maakt deze regio ideaal om te overwinteren.
  • De warmste maanden in Andalusië zijn in juli en augustus met een gemiddelde van 28.5 graden.
  • Córdoba en Sevilla zijn gemiddeld genomen de warmste steden van Andalusië. In de Guadalquivir vallei zijn de hoogste temperaturen van Europa geregistreerd met 46,6 graden.
  • In Andalusië kunnen grote contrasten zijn qua temperaturen. Terwijl in Sevilla de temperaturen vaak niet onder de 16 graden duiken is het aan de voet van de Sierra Nevada gemiddeld 6 graden in januari.

Meer informatie en klimaten:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *