Klimaat in Amsterdam, alles over het klimaat, de kaart en de vlag van Amsterdam.
Klimaat AmsterdamVanuit de hele wereld komen toeristen naar Amsterdam voor een stedentrip of om een korte vakantie te vieren. Hoewel de vele bezienswaardigheden en activiteiten natuurlijk ontzettend belangrijk zijn voor de hoofdstad van Nederland, vinden veel mensen het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het klimaat op de plaats van bestemming. Vooral in een drukke stad als Amsterdam is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het klimaat. Dit kan namelijk nogal uiteenlopen. Om je alvast op weg te helpen, zetten we hieronder de belangrijkste kenmerken van het klimaat in Amsterdam op een rijtje.

Waar ligt Amsterdam op de kaart?

Klimaat van Amsterdam / Nederland.

  • Het voorjaar en najaar zijn de beste periodes om Amsterdam te bezoeken. Vooral in het voorjaar heeft Amsterdam een zacht gematigd klimaat. In het najaar is de kans op regen aanwezig.
  • Warme zomerdagen zijn niet altijd even fijn. Door de enorme drukte en de vele uitlaatgassen, kan het behoorlijk benauwd zijn.
  • De warmste maanden zijn juli en augustus. De gemiddelde maximum temperatuur is dan 21 graden.
  • Neem altijd een paraplu mee als je Amsterdam gaat bezoeken. Nederland staat erom bekend dat het ieder moment kan gaan regenen.
  • De winter is vaak zacht al kan het ’s nachts soms behoorlijk vriezen. In de winter is het wel een stuk rustiger in de stad doordat er minder toeristen zijn.
  • In de winter is de gemiddelde maximum temperatuur gemiddeld ongeveer zes graden.
  • Het klimaat in Amsterdam wordt beïnvloed door de Noordzee. Daardoor is het vaak wisselvallig en kunnen dagen met zon afgewisseld worden door regenachtige en natte dagen.
  • De maanden met de minste regendagen zijn april, mei en juni

Meer klimaten en informatie:

1 reactie

Anoniem · 2 juni 2016 op 20:37

Amsterdam is erg leuk, ontzettend veel te doen en te bekijken. Het kan wel ontzettend druk zijn en parkeren is vrij duur met de trein vonden wij echt een aanrader en een leuk overnachtingkje pakken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *