Klimaat Alicante, de vlag en de kaart van Alicante.
Klimaat AlicanteVoor veel mensen is het een droom om in een stad te wonen waar het altijd lekker weer is. Alicante is zo’n plek. Al zijn er wat koelere maanden, écht koud wordt het er nooit. Het is een stad met vele zonuren en dat maakt het een ideale vakantiebestemming voor het hele jaar door. In Alicante heerst een mediterraan klimaat (klimaat Alicante informatie). Dit houdt in dat de winters zacht zijn en de zomers heet. Hieronder komt u meer te weten over het klimaat in Alicante.

De kaart van Alicante:

Klimaat Alicante:

Beste reistijd voor Alicante:
Wat de beste reistijd is, is natuurlijk afhankelijk van je voorkeuren. Veel mensen vinden het in de zomer echt te warm. Het is dan rond de 30 graden, maar dit kan ook oplopen tot een graad of 36. Perfecte temperaturen vind je in het voor- en najaar. Het is er dan tussen de 20 en 25 graden. Er zijn mensen die overwinteren in Alicante. Dit doen ze omdat de maanden die in Nederland zo koud zijn, in Alicante een stuk beter zijn. Het is daar in januari bijvoorbeeld 15 graden. De nachten zijn dan wel een stuk kouder. Ook de zon blijft het hele jaar door flink schijnen. Hieronder zie je het gemiddelde aantal zonuren per seizoen.

  • Winter – 6
  • Lente – 8
  • Zomer – 10
  • Herfst – 7

Temperatuur zeewater
Alicante is gelegen in het zuiden van Spanje. Stranden zijn er dus meer dan genoeg. Ga je in het voorjaar op vakantie, dan kun je wel zwemmen, maar is het water nog niet heel lekker warm. Na een paar zonnige weken warmt het snel op, en zwem je ’s zomers in zeewater met een temperatuur van 25 graden. Het water blijft dan tot in oktober nog lekker. Dus ook in de herfstvakantie kun je op strandvakantie naar Alicante.

Meer te weten komen over klimaten van andere gebieden of landen? Bekijk hieronder enkele andere links:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *